Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Újra betlizett a címvédő!

A szombati nap záróakkordja, az Eredivisie címvédőjének, vagyis az Ajanak jutott. Az amszterdami együttes ellenfele, az augusztus 11-e óta nyeretlen Waalwijk volt.

Valami, utólagosan „hihetetlen” oknál fogva gólzáport jósoltunk, már a forduló előzetesünkben is. No persze mészárlást várt gyaníthatóan, az Amsterdam ArenA közönsége is. Ennek ellenére, egy szívós, gyakorta szerencsés ellenfél mutatta meg, hogy lelkesedéssel igenis lehetséges sikert elérni, még a háromszorosan is címvédő otthonában. Pedig a vendéglátó játékából tényleg csak a gól hiányzott, ugyanis minden mutatóban felülmúlta ellenfelét.

A Waalwijk, már az első perctől kezdve, az utolsóig alárendelt szerepet játszott a találkozón, míg az Ajax támadói, majdnem harminc alkalommal tüzeltek a vendég kapura, igaz a hármas sípszóra végérvényessé vált, hogy Frank de Boer fiai vaktölténnyel voltak betárazva, az elmúlt este folyamán.

Apropó de Boer, természetesen az egykori kemény bekk, edzőként sem hazudtolja meg önmagát, bár igyekezett visszafogottan, és nem túl acélosan nyilatkozni a lefújás után.
„Nem tudtuk megtörni az RKC falát. Élnünk kellett volna, az adódó helyzetekkel. Nem láttam azt a magabiztosságot, amit máskor megkaptunk a nézőinktől. Siem lövései sem találtak célt, ez egy ilyen nap. Más probléma egyébként nem volt.” – összegzett, a 43 esztendős szakember.

Mellesleg az Ajax, a gólnélküli döntetlen ellenére pontszámban utolérte, az első helyen álló, ám meglepő vereséget szenvedő Twentét. A riválisok többsége, azonban csak ma lép pályára, így még nagy helyezkedés várható.

Ajax – RKC Waalwijk 0-0

A 11. forduló eddigi eredményei (összefoglaló itt):
NEC Nijmegen – Heerenveen 2-1
NAC Breda – Go Ahead Eagles 5-0
Cambuur – Utrecht 3-1
ADO Den Haag – Twente 3-2

Ma játsszák:
Roda JC – PSV Eindhoven 12:30 (tv: Sport2, 12:15, élő)
PEC Zwolle – AZ Alkmaar 14:30
Feyenoord – Heracles Almelo 14:30
Vitesse Arnhem – Groningen 16:30

A bajnokság élmezőnye, a magyaros csapatok helyzete, és a hátsó régió:
1. Twente 19 pont (+16), 2. Ajax 19 pont (+9), 3. PSV 18 pont (+12), 4. PEC 18 pont (+10), 5. Feyenoord 17 pont (+5), 6. Vitesse 17 pont (+4), 7. Groningen 17 pont (0),… 9. Breda 15 pont (+6), 10. Heerenveen 15 pont (+3), 11. Roda 13 pont,… 16. ADO 10 pont, 17. NEC 8 pont, 18. RKC 6 pont.

Balogh József