Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Égett a Milan Parmában

Az olasz bajnokság 9. fordulójában az AC Milan a Parma otthonában játszott, a Fiorentina is vendégszerepelt, nekik a Chievo stadionjában volt jelenésük.

Az AC Milan nem játszik valami jól a bajnokság során, az első félidőben ezt bizonyította is. A Parmánál nem volt sokat a labda, de sok helyzetet tudtak kidolgozni. Ezzel szemben a vedégek nagy mezőnyfölényben játszottak, de a kaput nem tudták az első játékrészben eltalálni. A vezetést a hazai együttes szerezte meg, mindössze tíz percet kellett várni Parolo góljára. A térfélcsere előtt növelte óriási meglepetésre előnyét a Parma- Cassano révén. Az öltözőből nagy lendülettel jött ki a Milan, ennek meg is lett az eredménye. Jó egy óra játék után sikerült Matrinak köszönhetően a szépítés, aki nem sokkal ez találata előtt lépett a gyepre. Két minutummal később Silvestre az egyenlítő találatot is megszerezte. Az utolsó percben Parolo újabb találatot szerzett , ami a Parma győzelmét és a Milan vereségét jelentette. Milan szempontból igen kellemetlen eredmény született, mindössze kilencedikek a tabellán.

A Chievo Verona is bosszantani akarta nevesebb ellenfelét, a Fiorentina korán hátrányban is találta magát, egy negyed óra sem telt és máris betalált Cesar. A Fiorentina ezt követően eldugta a labdát, a játékrész végén a mezőnyfölény kifizetődött: Cuadrado vette be a kaput. A második félidőben is maradt az offenzívebb csapat a vendég. A fordításra is sor került, ismét Cuadrado a gólszerző neve. Így a firenzeiek a negyedik helyen találhatóak.

Serie A 9. forduló, vasárnap:

Chievo Verona – Fiorentina: 1-2
Gólszerzők: Cesar 13. ill. Cuadrado 45.,64.

Parma – AC Milan: 3-2
Gólszerzők: Parolo 10. 90+3 Cassano 45. ill. Matri 61. Silvestre 63.

Bologna – Livorno: 1-0
Gólszerző: Crespo 3.

Kostyál Balázs