Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A freiburgi kapus bakiparádéjának köszönhetően győzött a Hamburg

A Bundesliga 10. fordulójának vasárnapi játéknapján előbb hihetetlen „segítséggel” aratott győzelmet a HSV, majd a Borussia Mönchengladbach fektette két vállra soros riválisát.

A kikötővárosiak már a találkozó előtt is esélyesebbnek tűntek aktuális ellenfelüknél, hiszen a tavaly bravúrosan szereplő és az Európa-liga csoportkörébe jutó Freiburg hazája pontvadászatában a kiesés elől menekül, a hamburgiak elleni meccsüket megelőzően mindössze a 17. helyezést foglalták el a tabellán.

A vendégek azonban olyan helyről kaptak „támogatást”, ahonnan erre a legkevésbé sem számítottak: Oliver Baumann ugyanis, a Freiburg hálóőre egészen pocsék napot fogott ki, s mindhárom bekapott gólban vastagon benne volt. Az első két találatnál rettenetesen rosszul számolta ki a labda íívét, s olyannyira elbizonytalanodott, hogy kijöjjön-e a kapujából, vagy maradjon inkább bent, hogy gyakorlatilag a legrosszabb, köztes megoldást választotta a német kapus. Az ajándéklabdát pedig köszönte szépen előbb Pierre-Michel Lasogga, majd Maximilian Beister, s az üres kapuba gurított. A borzalmas megoldásoknak azonban ezzel még nem volt vége: Beister próbálkozott a tizenhatos vonaláról kapura lövéssel, s a nem túl acélos kísérlet is megoldhatatlan helyzetbe sodorta Baumannt, akiről kipattant a labda. A kínálkozó esélyre Rafael van der Vaart csapott le, aki be is vágta a labdát a kapuba.

A hét utolsó bajnokiján Juan Arango gyorsan megszerezte a hazaiak számára a vezetést egy kiválóan kivitelezett szabadrúgásgóllal, ám erre még volt válasza a frankfurtiaknak. Néhány perccel a bekapott gól után Alex Meier szlalomozott a házigazda védői között, majd a továbbtett labdát már Václav Kadlec is kis híján a gólvonal mögé juttatta, s bár őt – szabálytalanul – még állította Marc-André ter Stegen, a labda Stefan Aigner elé került, aki ki is használta a ziccert.
Ezt követően azonban egyre nagyobb nyomás alá helyezte a ’Gladbach az Eintracht védelmét, s ennek köszönhetően csak három percig örülhettek az egyenlítésnek a vendégek, majd a tizenhatoson belülre érő Oscar Wendt szép gólt szerzett – igaz ugyanakkor, hogy Kevin Trapp kapusnak talán illett volna hárítania.

A második játékrész elején ugyan átvette a játék irányítását Armin Veh legényége, ám az újabb egyenlítés helyett ismét a fehér mezesek villantak kétszer is: előbb Patrick Herrmann, majd Raffael is eredményesnek bizonyult, s a negyedik bekapott gól után már végképp hihehagyott gárda benyomását keltette az Eintracht Frankfurt.

A folytatásban már nem történt komolyabb változás a játék menetében, így teljesen megérdemelt győzelmet arattak Lucien Favre „fiai”.

Bundesliga, 10. forduló:

Freiburg – Hamburg: 0-3 (0-1).

Gólszerzők: Beister (37.), Lasogga (48.), van der Vaart (63.).

Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt: 4-1 (2-1).

Gólszerzők: Arango (11.), Wendt (18.), Herrmann (60.), Raffael (66.), ill. Aigner (15.).

Korábbi eredmények:

Bayern München – Hertha BSC: 3-2 (1-1). Gólszerzők: Mandzukic (29., 51.), Götze (54.), ill. Ramos (4.), Ben Hatira (58.).

Hannover – Hoffenheim: 1-4 (0-2). Gólszerzők: Sane (56.), ill. Salihovic (10.), Herdling (18.), Firmino (62., 64.).

Bayer Leverkusen – Augsburg: 2-1 (1-1). Gólszerzők: Rolfes (34.), Can (83.), ill. Hahn (24.).

Mainz – Eintracht Braunschweig: 2-0 (1-0). Gólszerzők: Okazaki (8., 68.).

Wolfsburg – Werder Bremen: 3-0 (1-0). Gólszerzők: Arnold (7.), Olic (72.), Pericic (89.)

Schalke 04 – Borussia Dortmund: 1-3 (0-1). Gólszerzők: Meyer (62.), ill. Aubameyang (62.), Sahin (51.), Blaszczykoski (74.)

VfB Stuttgart – Nürnberg: 1-1 (1-1). Gólszerzők: Ibisevic (3. – 11-es), ill. Drmic (6.).

Szerző: Budai Levente