Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Honvéd-siker Fehérváron, Puskás AFC bravúr Győrben

Két mérkőzés maradt vasárnapra az NB I-ben. Székesfehérváron felejthető összecsapást hátrányból nyert meg a kispesti csapat, míg Győrben a Puskás Akadémia pontot szerzett.

Székesfehérváron eddig nem sok csapatnak termett babér az elmúlt hónapokban, ami a bajnokságot illeti, ugyanis hétből hetet nyert odahaza a Videoton, ezúttal viszont a Honvéd megszakította ezt a sorozatot. Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy sikerrel vívja meg fehérvári mérkőzését a Rossi-legénység. Már az elején magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, és Nikolics révén két ziccerrel kezdett, a válogatott támadó még lesről is – érvénytelen – gólt szerzett, majd a félidő felénél szabályosat is. Kleinheisler passzolt Sándor elé, aki két ember átfűzte magát, lövésébe beleléptek, Nikolics remek ütemben lőtt a sarokba. Nem sokkal később Nagy Gergő nagy gólt szerzett huszonötről. A második félidőben támadott a Videoton, de a helyzeteit rendre elhibázta. A hajrában aztán a csereként beálló Perea meglőtte első gólját a magyar élvonalban, ezzel pedig egyben megnyerte a meccset a Honvédnak, amely pontszámban beérte a Ferencváros, Haladás kettőst. A történethez hozzátartozik, hogy a kispesti szurkolókat többször is figyelmeztetni kellett sportszerű szurkolásra a helyi műsorközlő részéről.

Videoton – Honvéd 1-2
g.: Nikolics (22.) ill.: Nagy G. (26.), Perea (90+2.)

A másik esti meccsen a győriek góllal kezdtek, ám nem tudták bedarálni ellenfelüket, miután rengeteg eladott labda, és pontatlanság jellemezte a csapatok játékát. Majd egy potyagóllal egyenlített a vendég Puskás Akadémia, miután Kamenár belelőtte a letámadó Lencsébe a labdát, amely a bal alsóba vágódott. A hajrához közeledve egy szép támadás végén Kronaveter lőtt Hajdúch kapujába. A játékrész végén Zsolnai egyenlíthetett volna, ám Kamenár szerencséjére mellé fejelt. A kapus meglepően rosszul jött ki. A második félidőben a győriek uralták a játékot, de sok volt a rontás, majd a hajrához közelítve Uros Nikolic egyéni alakítása, valamint a győri védők tesze-toszasága is kellett az újabb felcsúti gólhoz, ezután Hajdúch védései tartották meg az egyik pontot a Puskás Akadémia részére, miközben Kamenár és a védők újra egymást hozták nehéz helyzetbe, szerencséjükre ezúttal Lencse lábáról mellé pattant. A végén aztán már nem erőltették a támadásokat a vendégek, így megérdemelt egy pontot vihettek haza. A végén „Pintér, takaródj!” rigmusok is felhangzottak.

Győr – Puskás Akadémia 2-2
g.: Andric (5.), Kronaveter (39.) ill.: Lencse (7.), U. Nikolic (76.)

A forduló korábbi eredményei:
MTK – Újpest 0-1
DVSC – Pápa 2-2
Pécs – Kaposvár 3-1
FTC – Mezőkövesd 1-1
KTE – Paks 3-1
Haladás – DVTK 2-2

A bajnokság állása:
1. Videoton 28 pont, 2. Diósgyőr 25 pont, 3. Debrecen 24 pont, 4. Honvéd 20 pont (+5, 6 gy.), 5. Ferencváros 20 pont (+1, 6 gy.), 6. Győr 20 pont (+8, 5 gy.), 7. Haladás 20 pont (+5, 5 gy.), 8. Paks 15 pont (-4), 9. KTE 15 pont (-6), 10. Pécs 14 pont (-4), 11. Pápa 14 pont (-4), 12. Újpest 13 pont, 13. MTK 11 pont (-2), 14. Puskás Akadémia 11 pont (-11), 15. Mezőkövesd 11 pont (-12), 16. Kaposvár 5 pont

A góllövőlista élmezőnye:
11 gól: Simon Attila (Paks), Nikolics Nemanja (Videoton)
9 gól: Radó András (Haladás)
7 gól: Koller Krisztián (Pécs), Lencse László (PFLA)
5 gól: Szakály Péter (Debrecen), Georges Griffiths (Pápa), Dalibor Volas (Debrecen)

Gavalovits Sándor