Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Nem borult a papírforma, a Monaco – Lyon rangadón!

Komoly rangadó várt ma délután, a Monaco együttesére, amely nagyon ki szerette volna köszörülni a csorbát, a múltkori, Sochaux elleni döntetlen után. Az ellenfél nem volt más, mint a szépen lassan formába lendülő Lyon.

Ligue 1; 11. forduló

A Monaco célja egyértelmű volt a találkozó előtt: győzni mindenáron, és ha csak estig, de újra az első helyen állni, a PSG-t megelőzve. A II. Lajos Stadionba kilátogató szurkolók nem csalódhattak, hiszen azt kapták, amit vártak. A Monaco, határozottan, jól védekezve, türelmesen támadást építve a szünetre már 2-0-ra vezetett, Radamel Falcao, és az egyik szürke eminenciás, a marokkói Mounir Obbadi góljaival. A második 45 percre azonban ismét előjött az, ami már nem egyszer megtörtént Claudio Ranieri legénységével. Mindez magyarázható, a még nem tökéletes összeszokottsággal, lényeg a lényeg, hogy a Lyon sokkal többet veszélyeztetett, ám a találkozó végén már keményen időt húzó „Hercegségbeliek” megúszták, mindössze Bafetimbi Gomis szépítő góljával.

AS Monaco – Olympique Lyon 2-1
Gólszerzők: Obbadi (28. perc), Falcao (36.), illetve Gomis (62.)

Ahhoz képest sokkal nehezebben nyerte meg a Bordeaux, a korábbi bajnokok csatáját, hogy a Montpelliér, már a 18. perctől emberhátrányban küzdött. Jebbour korai kiállítása megpecsételte a vendégek sorsát, ám egészen a 76. percig úgy nézett ki, hogy hiába, az egyébként még így is harmatos Girondins fölénye, bizony döntetlen lesz a vége. Persze a végén győzött a túlerő, így Diabaté, és Obraniak találataival végül nyerni tudott a vendéglátó, és végre elrugaszkodott, a kiesőzóna, nyomában lihegő tagjaitól.

Girondins Bordeaux – Montpelliér 2-0
Gólszerzők: Diabaté (76. perc), Obraniak (90+1.)

Még ma játsszák:
Saint-Étienne – Paris Saint-Germain 21:00

Balogh József