Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásico: Gareth Bale totális leégése!

A Real Madrid majd 100 millió euróért vett nyári szerzeménye, Gareth Bale finoman szólva sem találja angliai önmagát új csapatában. A mögöttünk hagyott EL Clásicó statisztikái pedig alátámasztják a walesi klasszis pocsék formáját!

Egyesek szerint Gareth Bale jobb, hogyha inkább nem is játszik egy ideig a Real Madridban, hiszen a walesi klasszis szemmel is jól láthatóan jóformán képtelen érdemben hozzátenni a blancók játékához.

Carlo Ancelotti mester azonban ragaszkodik Bale szerepeltetéséhez, hiszen jóformán minden adandó alkalommal pályára is küldi walesi játékosát. Nincs is ezzel semmi gond, hiszen egy futballista a minél több játéklehetőség alkalmával fog újra formába lendülni; ám mintha Bale esetében ez nem akarna megtörténni!

Köztudott, hogy a nyári felkészülést jóformán kihagyta Bale elhúzódó átigazolási ügye miatt; egy teljesen más futballkultúrába érkezett Spanyolországba – mintha hiányozna neki a lendületes és hatalmas iramú Premier League színvonala, szemben a La Liga inkább passzolós futballjával -; ráadásul számtalan kisebb-nagyobb sérülés is hátráltatta a játékost.

Ahogy mondani szokás, ez mind szép és jó; na de kérem, aki aki látta a hétvégi spanyol Klasszikust, az jóformán alig vehette észre a pályán közel egy órát töltő Bale-t! Egy példát hozunk: az ‘Optasports‘ statisztikái alapján a walesinek mindössze 13 jó passza volt, amivel csupán Victor Valdést, a Barcelona kapusát előzte meg 2 átadással! Hogy jött ki ez a két passzos diferencia? Bale két madridi középkezdést végzett el plusszban… Ráadásul 54%-os passzolási mutatói csupán 4%-kal maradtak el a Barca kapusától. Kell ehhez még valamit hozzáfűzni?!

Gareth Bale komoly hullámvölgybe került!

Nagy Ákos