Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Müller majdnem az Augsburg játékosa lett

A német válogatott és az FC Bayern München sztárja közel állt ahhoz, hogy az FC Augsburg játékosa legyen – mindez a 2008-as naptári évben történt.

Manapság elképzelhetetlen lenne, hogy Thomas Müller az FC Augsburg alkalmazásába álljon, öt évvel ez előtt azonban nem sok választotta el ettől. Müller akkoriban a Bayern München ificsapataiban játszott, az Augsburg pedig egy feltörekvő csapat volt a Bundesliga 2 ben, úgy tűnt, hogy jó párost alkothatnak majd.

“Az A-Jugend játékos voltam, a második évemet játszottam ott, az amatőr csapatnál terveztek már velem. Az Augsburg a másodosztályban játszott és előretörő csapat érzetét keltették. A döntő tárgyalásokra nem került már sor, erre nem adott engedélyt a Bayern.” – mondta Müller.

A 24 estedős támadó megtartása utólag kiderült, hogy remek ötlet volt, hiszen a bajorok meghatározó játékosa már évek óta. Müller egyébként ezt követően egy évvel, a 2008/2009-es szezon végén mutatkozott be a Bundesligában, a következő szezonban pedig már alapjátékosa lett a Bayernnek – 13 gólt szerzett első profi idényében és további 11-et készített elő.

Müller piaci értéke a Tranfermarkt becslései szerint jelenleg 45 milió euró, összehasonlításként az Augsburg játékoskerete összesen 37 millió eurót ér…

Kostyál Balázs