Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Schalke és a Dortmund is akarja a román sztárt

A VfB Stuttgart együttesének román válogatott légiósa csodás formában játszik, nem csoda, hogy az FC Schalke 04 és a Borussia Dortmund érdeklődését is felkeltette.

Nyolc mérkőzés, négy gól és hét assziszt. Ez Alexandru Maxim mérlege idén a Bundesligában. A VfB Stuttgart román játékosa igen nagy formát mutat. A szezon elején ugyan még nem számított Bruno Labbadia edző alatt a kezdőcsapat tagjának, de amióta Thomas Schneider ül a kispadon megtáltosodott Maxim.

A Prosport.ro birtokába jutott információk szerint két Ruhr-vidéki együttes is szívesebben keretében tudná a támadó-középpályást, név szerint az FC Schalke 04 és a Borussia Dortmund a két érdeklődő. A román forrás úgy tudja, hogy Maxim és a megnevezett csapatok között már a tárgyalások is megkezdődtek, Maximot körülbelül 10-12 millió euró fejében engedheti el a Stuttgart.

A 23 esztendős játékos egyébként még egy éve se játszik németföldön, de már nagy tisteletnek örvend és a VfB szurkolói is nagyon megszerezték a kis cselgépet. Maxim 2012 telén írt alá a svábokhoz, előtte Pandurii Targa Jiu nevű román csapatnál rúgta a bőrt – ifikorában Spanyolországban játszott, az Espanyol és az FC Barcelona is birtokolta játékjogát.

Így újabb nagy név távozhat Stuttgartból, ez rég nem ismeretlen a sváb városi csapatnál. Mario Gomez, Sami Khedira, Christian Träsch, Serdar Tasci… a híres játékosok az előző években rendszerint távoznak, könnyen meglehet, hogy ez a sor majd Alexandru Maxim nevével egészül ki.

Kostyál Balázs