Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es VB: Brazília és Honduras a következő körben

A 17 éven aluliak Világbajnokságán folytatódtak a nyolcaddöntők, érdekelt volt Brazília, akik az oroszok ellen játszottak, a hondurasi tehetségek pedig az üzbégekkel meccseltek.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott brazil válogatott európai csapat ellen játszott, az ellenfél Oroszország volt. A csoportkörben a brazilok 100 százalékos teljesítménnyel simán továbbmentek, az oroszok, mint egyik legjobb csoportharmadik szintén túlélte a gruppját. A két együttes találkozójának első félidejében nem született gól. A hajrára fordulva emberelőnybe került a brazil válogatott, ezt kegyetlenül kihasználták: először Mosquito volt eredményes, majd Boschilia is betalált. A végén még kozmetikázott az orosz csapat az eredményen, de a brazilok az utolsó reményeit is elvették ellenfelüknek, belőtték a harmadikat is. A papírformának megfelelően a legjobb nyolc között brazília, ellenfelük Mexikó lesz.

Üzbegisztán második lett csoportjában, ellenfelük, Honduras ugyanezt mondhatja el magáról. A mérkőzés esélyesének az üzbég vállogatott volt mondható, azonban egy kiállítás változtatott a helyzeten, Komliov ugyanis már a 24. percben megkapta a második sárgáját, így emberelőnyben játszhatta le a találkozó nagy részét Honduras. A gólra viszont sokat kellett várni, de csak megszületett, a továbbjutó Honduras lett, ellenfelük majd a svéd válogatott lesz.

U17-es Világbajnokság, nyolcaddöntő, hétfő:

Brazília U17 – Oroszország U17: 3-1
Gólszerzők: Mosquito 74. Boschilia 80., 90+ ill. Makarov 90+
Kiállítva: Barinov 69. (orosz)

Honduras – Üzbegisztán: 1-0
Gólszerző: Bodden 74.
Kiállítva: Kamilov 24.

Holnapi program:
Uruguay U17 – Szlovákia U17
Nigéria U17 – Irán U17
Argentína U17 – Tunézia U17
Marokkó U17 – Elefántcsontpart U17

Az előző találkozók eredményeit itt olvashatják. 

Kostyál Balázs