Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Xabi Alonso 167 nap után játszhat újra – bajnoki előzetes

Hétközi fordulóval folytatódik a Spanyol bajnokság 11. játékhete. Az éllovas FC Barcelona Vigoba látogat, az Atlético Madrid a Granada vendége lesz, míg a forduló rangadójának kikiáltott mérkőzésen a Real Madrid csapata a Sevillát fogadja. Kiesési rangadót játszanak Pamplonában.

Tata Martino nem viszi magával Vigoba Gerard Piquét, mert úgy érzi, most, hogy van négy egészséges középső védője, megkezdheti a rotációt. A fiatal tehetséges bekk, Marc Bartra tehát ott lesz az utazó keretben. A katalán szurkolók egy Puyol-Bartra belső védőpárost látnának szívesen a Celta ellen, Mascherano pedig vagy a kispadon kezdene, vagy a középpályán kapna helyet Busquets helyett. Messi combsérülése még nem jött teljesen rendbe, ez látszott is a mozgásán a Real ellen. Akik pályára léptek a Madrid ellen, könnyed átmozgató edzésen vettek részt, a többiek viszont teljes értékű edzésmunkát végeztek. Minden adott a jó szerepléshez, azonban Luis Enrique, a korábbi Barca játékos csapatának, a legutóbbi, Málagan aratott 5-0-s sikere intő jel lehet a katalánoknak, hogy nem szabad félvállról venniük a mérkőzést.

Az Atlético Madrid, amely legutóbb a Betisnek hintett egy ötöst és tapad a Barcelonára, ahhoz a Granadához látogat, amely Elchéből vitte el mindhárom pontot az előző fordulóban. Azonban hazai mérlegük nem túl fényes, 1 győzelem mellett (2-0 a Bilbao ellen) négy vereséget számolnak. Diego Simeone csapata az esélyesebb, de pont az ilyen meccseket nem könnyű lehozni.

A Real Madridba visszatérhet a nagy hiányzó, Xabi Alonso, aki 167 nap után játszhatna újra tétmeccsen. Legutóbb a Spanyol Király Kupa döntőjében lépett pályára a blancok színeiben még május 17-én. Sergio Ramos tornatermi edzéseket végzett, de rajta kívül Carlo Ancelotti a teljes kerettel készülhet a Sevilla ellen. Az andalúzok az Osasunát verték 2-1 otthon, de idegenben még nyeretlenek az idei bajnokságban. Ha a királyiak nem akarnak nagyon lemaradni a Barca-Atlético párostól, mindenképpen otthon kell tartaniuk a három pontot.

Kedden a már említett Barcelona mellett a másik katalán együttes, a Levantétől 3-0-ra kikapó Espanyol lép még pályára, ők a súlyos vereséget szenvedett Málaga gárdáját fogadják, kérdés, lelkileg melyik csapat tudja jobban feldolgozni a vereséget. Egy győzelem mindkét fél számára gyógyír lehet, egy újabb zakó viszont nagyobb hullámvölgybe is lökheti bármelyiket.

Szerdán négy bajnokival folytatódnak a küzdelmek, a Real Madrid-Sevilla mellett a Valladolid-Real Sociedad, a Valencia-Almería és Osasuna-Rayo Vallecano összecsapásokra kerül majd sor. A Valladolid múlt héten hármat hintett a Rayonak és hozta el Madridból a három pontot, míg a Sociedad szintén 3-0-ra intézte el az Almeríát. Vajon melyiküknek folytatódik a jó sorozata? A 11. helyen álló Valenciát négyszer torpedózta meg az Európa Ligát érő negyedik helyen álló Sárga Tengeralattjáró, kérdés, a súlyos vereségből vajon fel tudnak-e állni az utolsó helyen szerénykedő Almería ellen. A pamplonaiak a Sevillától kaptak ki 2-1-re és jelenleg kieső helyen tanyáznak, és kiesési rangadót játszanak szerda este a Rayoval.

Csütörtökre is négy meccs marad, a már említett Granada-Atlético Madrid, a Villarreal-Getafe, az Athletic Bilbao-Elche és a Betis-Levante találkozók. A Villarreal egy győzelemmel tovább üldözné a királyiakat, kérdés, hogy a Real mit játszik előző nap. A Getafe otthon kapott ki, és az El Madrigalban sem ők az esélyesek. A Bilbao tapad a Villarrealra, hétfőn a Getafe vendégeként nyertek és hozták el a három pontot, míg a madridi kis csapat ezzel a vereséggel magára húzta a mögötte állókat. A baszkok tovább növelhetik pontjaik számát az Elche ellenében. A kis valenciai csapat az előkelő hetedik helyen áll és magabiztos győzelmet aratott legutóbb az Espanyol ellen, jó sorozatát a másik sevillai csapat ellen folytathatja, kérdés, a kieső helyen álló zöld-fehéreket mennyire fogta meg az öt bekapott gól. Egy újabb vereséggel még lejjebb is csúszhatnak a tabellán.

Primera División – 11. forduló

Kedd:
20:00 Espanyol – Málaga (Sport1)
22:00 Celta Vigo – FC Barcelona (Sport1)

Szerda:
20.00 Valladolid – Real Sociedad
20.00 Valencia – Almería (Sport1)
22.00 Real Madrid – Sevilla (Sport1)
22.00 Osasuna – Rayo Vallecano

Csütörtök:
20.00 Villarreal – Getafe
20.00 Granada – Atlético Madrid (Sport2)
22.00 Athletic Bilbao – Elche (Sport2)
22.00 Betis – Levante

Balinho