Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es VB: Uruguay négyet vágott, nyert Elefántcsontpart is

Folytatódtak a küzdelmek a 17 éven aluliak Világbajnokságán az Arab Emirátusokban. Afrikai rangadót rendeztek, Uruguay megszórta ellenfelét.

Uruguay megnyerte a maga csoportját, ellenfele, Szlovákia szerencsés harmadikként vehet részt a nyolcadöntőben. Az esélyes a dél-amerikai csapat volt, eleget is tettek a papírformának. Az első találatra mindössze öt percet kellett várni, ezt követően egy fél óra telt el, máris jött a második, ezt büntetőből szerezték az uruguayiak. Az első félidő végül három gólos vezetéssel ért véget. Az utolsó fél órára fordulva Otormin megszerezte maga második, csapata negyedk gólját. A szlovákok kozmetikáztak az eredményen, Vestenicky volt eredményes. A végén újabb találatot szerzett a szlovák csapat, így megállapítható, hogy becsületesen helytálltak. Uruguay így a legjobb nyolc között, ellefele majd a Nigéria- Irán meccs győztese lesz.

Bár Marokko csoportja első helyén, Elefántcsontpart pedig csoportja harmadik helyén végzett egyenlő esélyekkel futottak ki a gyepre a játékosok. A vezetést Elefántcsontpart szerezte meg, a negyedik minutumban egy büntetőt váltottak gólra. A válaszra a második játékrész derekáig kellett várni. A hajrára fordulva ismét megszerezte a vezetész Elefántcsontpart, Ahissan talált a kapuba – ezzel tovább is jutottak, ellenfelük majd az Argentína- Tunézia találkozó győztese lesz.

U17-es Világbajnokság nyolcaddöntők, kedd: 

Uruguay U17 – Szlovákia U17: 4-2
Gólszerzők: Otormin 5.,58. Mendez 34. (büntető) Franco 42. ill. Vestenicky 63. Siplak 85.

Marokkó – Elefántcsontpart: 1-2
Gólszerzők: Bnou 60. ill. Kessie 4. (büntető) Ahissan 75.

A délután folyamán újabb két találkozót rendeznek meg, Argentína Tunézia ellen játszik, a nigériai fiataloknak pedig Irán ellen lesz jelenésük.

A nyolcaddöntők közül már négy találkozót abszolváltak, ezeknek az eredményeit itt és itt olvashatják.

Kostyál Balázs