Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Spurs sztárját Amerikába csábítják

Az MLS-ben szereplő Toronto FC vezetőedzője, Ryan Nelsen bár nem tartja túl valószínűnek, szívesen leigazolná korábbi csapattársát, Jermain Defoe-t, a Tottenhamből.

Természetesen a dolognak egyelőre semmi valóságalapja sincs, hiszen bár Defoe nem alapember, csereként szinte mindig szóhoz jut André Villas-Boas csapatában, ami 30 fölött már igazán nagy fegyverténynek számít, egy élcsapat támadósorában.

Nelsen, aki igazi új-zélandi nemzeti hős, idén vonult vissza, sokévnyi angliai légióskodás után. A Premier League-ben magára húzta, a Blackburn, a Tottenham, és a Queens Park Rangers mezét. Utóbbitól vonult vissza idén nyáron, ám már tavasszal hivatalos volt, hogy nem fog unatkozni, ugyanis már aláírt szerződése volt, a kanadai Toronto FC vezetőedzői posztjára.

Az MLS egyik pofozógépénél, a Torontónál mellesleg több, brit csillag is játszik, mint például Steven Caldwell, és Robert Earnshaw, ám még így is elég valószínűtlen, hogy Defoe pont ezzel a szerény képességű csapattal akarna berobbanni, a tengerentúli bajnokságban.

Persze ez utóbbi tény világos is lehet Ryan Nelsen számára, hiszen nem is ő, hanem egy riporter hozta fel a témát, ám ha már erre került a sor, bizony a 36 éves szakember, nem fukarkodott, a dicsérő szavakkal, Defoe-t illetően.

„Ő az egyik legtermészetesebb támadó, akivel valaha találkoztam. Még az edzéseken is a gólra törekszik, nagyszerű fickó. Ahhoz, hogy egy olyan srác, mint Defoe, hogy az MLS-be jöjjön, még nem „alkalmas”. Azt hiszem egyelőre még bármelyik Premier League klub szívesen leigazolná. Hihetetlen lenne. Gyakran felhívom, vagy írok neki. Ha Ő, a Torontóban játszana, az fenomenális lenne. Tudsz valamit esetleg, ami én nem? Esetleg meg tudnád venni nekünk?” – tréfálkozott Nelsen, az újságíróval.

Balogh József