Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho kapta Özil mezét

Két régi ismerős találkozott tegnap este, az Arsenal – Chelsea Ligakupa meccsen. És itt most nem az örökösen rivalizáló két klubra gondolunk. Hanem az „Ágyúsok” középpályására, Mesut Özilre, és Chelsea menedzserére, José Mourinhora.

Előző este komoly rangadót rendeztek, az angol Ligakupában. Az Arsenal, az Emirates-ben fogadta, a Chelsea együttesét. A két gárda már sok nagy csatát megélt ebben a sorozatban is, bár az utóbbi időben, a „Kékek” szoktak jobbára mosollyal arcukon gondolni, a párharc végkimenetelére. Így történt ez most is, hiszen 2-0-ra nyertek a vendégek.

Érdekesség volt, hogy egymással nézett farkas szemet egykori edző, és tanítvány. Egész pontosan José Mourinho, aki idén nyárig mestere volt, a Real Madridtól szintén távozó játékosnak, Mesut Özilnek. A találkozó végén, a német válogatott középpályás meglepte a portugál mestert: Özil odaadta a mezét, a „Special One”-nak. Ezt persze máris megpróbálta az angol sajtó egyfajta arculcsapásként értékelni, Arséne Wenger irányába. Természetesen erről szó sincs, hiszen csak kedves gesztusról beszélhetünk, két régi ismerős között, amit alátámasztanak, a játékos szavai is.

„Én odaadtam a mezemet Mourinhonak, mert Ő a legjobb edző a világon, és úgy szeretem őt, mintha az apám lenne.” – oké Mesut, ne ronts a helyzeten.

Arról mellesleg nem szól a fáma, hogy mi volt az ajándékozás viszonzása, bár Mourinho pufidzsekijének, a mostani viharos angol időjárásban biztos örült volt, a „jótékony” Özil.

Balogh József