Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: ETO-siker a házi rangadón, továbbjutott a Pécs, Békéscsabán túlórázott a Vidi

Három mérkőzés maradt kora estére az MK-ban, ezeken a Győr magabiztosan győzte le a Gyirmótot, míg a Pécs megszenvedett a Mezőkövesd ellen. Békéscsabán előbb az áram ment el, majd a reflektorok rakoncátlankodtak, ennek ellenére tudtak játszani a csapatok, és csak a túlórában tudta feltörni a lelkes hazaiakat José Gomes csapata.

A Győr három góllal nyerte a házi derbit a Gyirmót stadionjában, miután végig uralta a meccset Pintér Attila legénysége. A sárga-kékek nem sokszor tudtak helyzetbe kerülni, amikor azonban sikerült, akkor elpuskázták a lehetőségeiket.

A Pécs a Mezőkövesdet fogadta a Mecsekalján, habár a borsodiak korábban nehezményezték a pályaválasztói jog Pécsnek adását, miután a korábbi fordulókban NB II-es csapatként kaptak besorolást. Az MLSZ versenykiírása ugyanis az alacsonyabb osztályú csapatoknak adta ezt a jogot, azonban a Mezőkövesd az egyetlen – papíron – másodosztályú együttes, amely idegenben volt kénytelen játszani. Ha nem is ezért, de elveszítette a találkozót Véber György együttese.

Békéscsabán vendégszerepelt a Videoton, amely a rendes játékidőben végig uralta a játékot, ám gólt nem tudott szerezni. A hazaiak dicséretére szóljon, hogy alaposan megnehezítették az élvonalban listavezető fehérváriak dolgát. Ugyan az áram elment a huszadik perc környékén, így az eredményjelző is elsötétült, azonban a világítás kitartott, bár a szünet után röviddel két reflektor is úgy gondolta, hogy inkább pihenőre vonul, de annyi fényt adott a másik kettő, hogy lehetett játszani. A folytatásban is a piros-kékek akarata érvényesült, de Scekic kapus rendre a helyén volt a vendéglehetőségeknél, így a rendes játékidőben nem látott gólt a mintegy 1000 néző. A hosszabbítás első felében éledezett és uralta a meccset a Békéscsaba, de a helyzetek mindkét oldalon kimaradtak. A második játékrészben újra megnyomta a találkozót a Vidi, és az utolsó percekben megszerezte a továbbjutást érő gólt, igaz a hazaiak egy kecsegtető szabadrúgás után egyenlíthettek volna, de Pantovic fölé lőtt. Ezzel teljessé vált a legjobb tizenhat mezőnye a Magyar Kupában.

Gyirmót – Győr 0-3 (0-1)
G: – ill.: Djorjdevic (28.), Dinjar (68.), Andric (90.)

Pécs – Mezőkövesd 2-1 (1-0)
G: Koller K. (18.), Szatmári (51.) ill.: Harsányi Z. (53.)

Békéscsaba – Videoton 0-1 (0-0) – hosszabbítás után
G: – ill.: Zé Luis (117.)

Eredmények a legjobb 32 között:
Puskás Akadémia – Kecskemét 0-0 – tizenegyesekkel: 3-4
Továbbjutott: Kecskemét
Baja – Újpest 0-6
Továbbjutott: Újpest
Cigánd – Diósgyőr 3-4
Továbbjutott: Diósgyőr
Csákvár – Haladás 0-3
Továbbjutott: Haladás
Dunaújváros – Paks 2-0
Továbbjutott: Dunaújváros
Eger – Nyíregyháza 1-1 – tizenegyesekkel: 4-5
Továbbjutott: Nyíregyháza
ESMTK – Debrecen 1-2
Továbbjutott: Debrecen
Kemecse – Honvéd 1-3
Továbbjutott: Honvéd
Biatorbágy – Siófok 0-2
Továbbjutott: Siófok
Gyirmót – Győr 0-3
Továbbjutott: Győr
Pécs – Mezőkövesd 2-1
Továbbjutott: Pécs
Békéscsaba – Videoton 0-1 – hosszabbítás után
Továbbjutott: Videoton
Szekszárd – Ferencváros 0-10
Továbbjutott: Ferencváros
Ajka – Kaposvár 0-6
Továbbjutott: Kaposvár
Szeged – MTK 0-2
Továbbjutott: MTK
Várda SE – Pápa 3-4
Továbbjutott: Pápa

Gavalovits Sándor