Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Hengerelt a Juve; Tovább vergődik a Milan

A mai este volt a dömping, az olasz bajnokságban. A tegnapi bemelegítés után, ma nyolc párharcra került sor. Többek között pályára lépett, a címvédő Juventus, illetve a bukdácsoló Milan, és Lazio is. Ráadásul utóbbi kettő egymás életét hivatott megkeseríteni.

Serie A; 10. forduló – Kedd
AC Milan – Lazio 1-1
Gólszerzők: Kaká (54. perc), illetve Ciani (72.)
Ó hát kevés ez a Milan, mint… Hiányzik még mindig a csapatból az, az igazi átütőerő, ami egy valódi sztárcsapatot jobbá tesz, a jó csapatoknál. Hiszen csak a legnagyobbak képesek még pocsékul játszva is nyerni. A nemrég visszatért Kaká volt az egész találkozó egyik, hanem a legjobb játékosa. Sőt, a világbajnok brazil csillag első gólját szerezte, comebackje óta. Igaz, ez a találat is kevés volt az üdvösséghez, hiszen a Lazio, amely a második játékrészre magához tért, egyenlíteni tudott, Mickaël Ciani révén.
A döntetlennek köszönhetően, a Milan maradt a 10., a Lazio pedig a 7. helyen.

Juventus – Catania 4-0
Gólszerzők: Vidal (26. perc), Pirlo (34.), Tévez (66.), Bonucci (71.)
A balett király Arturo Vidal adta meg az alaphangot, a Juventus mai gólterméséhez. A Serie A címvédője könnyed játékkal múlta felül, a továbbra is gólínségben szenvedő Cataniát. A szicíliai kiesőjelölt csak asszisztálni tudott, a „Zebrák” győzelméhez. Tekintve, a biztos győzelmet, a hazaiak a második játékrészbne kicsit engedtek a szorításon, és jobban Buffon kapujához engedték, a vendég gárdát, ám természetesen ez édes kevés volt, még a szépítéshez is, ma este.

Sassuolo – Udinese 1-2
Gólszerzők: Zaza (25. perc), illetve Di Natale (18.-büntetőből), Muriel (56.)
Kemény fogadtatásban részesült, a szintén középmezőnyben senyvedő Udinese, az újonc Sassuolo otthonában. Antonio Di Natale büntetőből szerezett vezetését viszonylag hamar kiegyenlítették, a kontrákra építkező hazaiak, ám a második 45 percben végül helyre állt a világ rendje, és az udineiek begyűjtötték, a győzelemért járó három pontot.

Livorno – Torino 3-3
Gólszerzők: Paulinho (25. perc), Greco (33.), Emerson (62.), illetve Immobile (4.), Glik (7.), Cerci (87.-büntetőből)
Az újonc Livorno a sírból hozta vissza a meccset, és rukkolt elő, talán idénybeli legjobb produkciójával. A Torino ugyanis már 0-2-re vezetett, alig hét percnyi játékidő leteltével. Azonbana vendéglátó nem adta fel, és lelkes játékkal, egalizálni tudott. Sőt, a 62. percben, a sokadik brazil játékos, aki Emerson néven próbál befutni, még a vezetést is megszerezte. Ám a csattanó, a végére maradt, ugyanis a „Bikák”, a hajrában egyenlíteni tudtak, az olasz válogatott Alessio Cerci góljával. Érdekesség, hogy Paolo Valeri játékvezető, 11 sárgalapot is kénytelen volt kiosztani, a mindössze 15 szabálytalanságot hozó találkozón.

A Milan – Lazio meccs góljai:

μιλανλατσιο ourmatch.net by ourmatch

A Juve – Catania meccs góljai:

γιουβεντουςκατανια ourmatch.net by ourmatch

A bajnokság állása 10 fordulót követően:
1. AS Roma 27 pont, 2. Napoli 25 p. (22-7), 3. Juventus 25 p. (22-10), 4. Inter 19 p. (24-12), 5. Verona 19 p, (20-16),… 10. AC Milan 12 p.,…18.Catania 6 p. (6-17), 19. Sassuolo 6 p. (8-24), 20. Chievo 4 p.

Balogh József