Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A HSV csatárát akarja a Dortmund és a Schalke is

Remek formát mutat Pierre-Michel Lasogga a Hamburg trikójában, nem véletlen, hogy több német és angol csapat bejentkezett érte.

Hat meccs, hat gól – ez Pierre-Michel Lasogga mérlege ebben a szezonban a HSV-nál. A 21 esztendős csatár a nyáron érkezett kölcsönben a Hertha BSC együttesétől – Per-Ciljan Skjelbredet adták érte. Lasogga azóta szárnyal az észak német együttesben, legemlékezetesebb meccsét a Nürnberg ellen játszotta, ahol rövid idő alatt jutott el mesterhármasig.

A Bild értesülései szerint Lasogga teljesítményére a Borussia Dortmund, az FC Schalke 04 és a Hannover 96 is felfigyelt, valamint vannak érdeklődők Angliából is. Lasogga szerződése a berlinieknél 2015-ig szól, az eredeti megállapodás szerint nyáron visszatér a Herthához, a csereüzletbe nem foglaltak bele a Hamburg számára vásárlási opciót – de a HSV szívesen megtartani a németet.

“Se a Schalkéról, se a Dortmundról nem hallottam.” – jelentette ki Oliver Kreutzer, a Hamburg sportigazgatója.

Lasogga szignójáért egyébként már évek óta versengenek a Bundesliga különböző csapatai – korábban a VfB Stuttgart ajánlatot is tett érte, de a BVB-vel is már másodszor boronálják össze. A német U21-es válogatott egyébként a VfL Wolfsburg, majd a Bayer Leverkusen ificsapataiban nevelkedett, mielőtt 2010-ben a Herthe alkalmazásában állt.

Kostyál Balázs