Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Az eltűnt középpályás nyomában…

A nyári felkészülés alatt valósággal berobbant védekező középpályás, Casemiro méltatlanul kevés játéklehetőséghez jut a Real Madridban! Immáron 2 hónapja nem játszott tétmérkőzést a brazil.

Carlos Henrique Casemiro, vagy ahogy többen ismerik, csak simán Casemiro, egy remek képességű és még nagyon fiatal futballista. A 21 éves brazil játékos az év elején érkezett nagy reményekkel Madridba. Casemiro először a Real B csapatában, a Castillában kapott lehetőséget, majd a nyártól Carlo Ancelotti felvezényelte őt a nagyokhoz.

Casemiro remek teljesítményt nyújtott a Real nyári felkészülése alatt; hogy mást ne mondjuk, a sajtó is csodájára járt a brazil teljesítményének. Lendületes, megalkuvást nem ismerő játékával Casemiro sok hívet szerzett magának a spanyol fővárosban. Sokan nagy áttörést vártak tőle már az őszi szezon alatt is!

Aztán valami megtört… A 21 éves játékos ugyanis legutóbb szeptember 1-jén léphetett pályára csereként a Real Madridban. Az azóta eltelt 11 meccsből 6-ot a cserepadon ült végig (a Villarreal, a Galatasaray, a Getafe, az Elche, az Atlético és a Málaga ellen); további 5-öt pedig a lelátóról volt kénytelen végignézni (Koppenhága, Levante, Juventus, Barcelona, Sevilla).

Carlo Ancelotti méltatlanul kevés játéklehetőséget biztosít a tehetséges futballistának. Pedig egy Casemiro képességű és reményű játékosnak bizony ott lenne a helye még 21 évesen is a Realban, főleg azért, mert a madridiak egyik leginkább kritizált csapatrésze idén a középpálya. Hiába Xabi Alonso hosszas sérülése; Khedira és Illaramendi formaingadozása; Ancelotti valamiért “jegeli” Casemirót.

“Ő egy fantasztikus játékos! Azonban figyelnünk kell arra is, hogy még csak 21 éves. Rengeteg játéklehetősége lesz még a jövőben!” – idézi Ancelottit a ‘Marca’.

Casemiro kénytelen kivárni Madridban; ám van egy olyan érzésünk, hogy a brazilt az olasz tréner fenti kijelentése nem tölti el teljes megelégedettséggel…

Nagy Ákos