Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét megvenné Sahint a Dortmund

A Borussia Dortmund együttesében ismét megtalálta régi formáját, a Real Madrid kölcsönjátékosa maradhat a Ruhr-vidéken.

Nuri Sahin jelenleg kölcsönben szerepet a Borussia Dortmundban, ez az állapot megváltozhat. A 25 esztendős török válogatott középpályás ebben a szezonban ismét remekül futballozik – az elmúlt fordulóban a Schalke elleni rangadón lőtt egy csodás gólt. Sahin kölcsönszerződése tartalmaz kivásárlási opciót, a Kicker úgy tudja, hogy ezzel élni fog a BVB.

“Nurinak most lényegesen nagyobb része van a játékban, mint a kezdetekkor, ismét érezni a biztonságot a benne. Visszatértek az autómatikus megoldásai. Minden területen javulni akarunk minőségileg, és Nuri egy minőségi játékos.” – mondta Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója.

A korábbi közönségkendvenc így újra ott futballozhat hosszú távon, ahol korábbi sikereit elérte és nevet szerzett magának. A 25 esztendős futballista 2011 nyarán, 10 millió euró fejében írt alá a Real Madrid együtteséhez, ahol nem tudta megvetni a lábát. Kölcsönben megjárta a Liverpool együttesét, majd tavaly januárban visszatért Dortmundba, ahol ismét megtalálta azt a formáját, amelyért szerződtette őt a spanyol gigász.

Sahin kölcsönszerződése a szezon végéig szól, a már említett kivásárlási opciót akkor érvényesítheti a Dortmund. A 43-szoros válogatottért körülbelül 7 millió eurót kell majd fizetni.

Kostyál Balázs