Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét futballista az év sportolója Ausztriában

Az FC Bayern München osztrák futballistája újabb címmel gazdagodott, ezúttal szülőhazájában kapott kitüntetést.

1997 után ismét egy futballista nyerte az “Év Sportolója” címet Ausztriában. A két esélyes erre a kitünteésre David Alaba és Marcel Hirscher volt – utóbbi a síelésben ért el kimagasló eredményeket. A szavazást Alaba nyerte meg, így ő lett az év legjobb sportolója az alpesi-országban!

“Tudom, hogy sok fiatal álmát élem, hogy az én álmomat élem. Ezért természetesen nagyon hálás vagyok, néha meg kell csípnem magam, hogy ez tényleg a valóság-e. Futballistaként nem egyszerű ezt a kitüntetést megnyerni Ausztriában, az utolsó 1997-ben Toni Polster volt. Óriási a konkurrencia, nagyon sok a nagy név. Ez egy óriási megtiszteltetés, hogy egyáltalán ebben a körben lehetek.” – mondta Alaba a Bayern München weboldalának.

A díjat nem más, mint Alaba csapattársa, Franck Ribéry adta át. A 21 esztendős balhátvéd ebben a szezonban egyébként kihagyhatatlan játékosa a bajoroknak, akikkel megnyerte a fölényesen a Bundesligát, majd sikert arattak a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is. Alaba a világbajnoki selejtezőben is óriási teljesítményt produkált, vezére volt az osztrák csapatnak és nem egyszer szerzett nagy jelentősségű gólt.

Alaba Bécs városában született, az FK Austria Wien együttesében nevelkedett, 2008-ban szerződtette őt a Bayern München, ahol szépen lassan beépítették őt a csapatba, manapság Ribréry-vel a világ egyik, ha nem a legjobb baloldalát alkotják.

Az év sportolónője Ausztriában természetesen egy síelő lett Anna Fenninger személyében.

Kostyál Balázs