Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simeone : “A tizengyes a játék része!”

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője szerint nincs azzal semmi baj, hogyha egy csapat büntetővel nyeri meg aktuális meccsét. – Persze hogy nincs, hiszen az Atlético tegnap kettőt is értékesített ebből a műfajból; és így nyert a Granada vendégeként…

… Mi lett volna, hogyha az Atlético Madrid tegnap nem értékesíti két büntetőjét a Granada otthonában, és nem nyeri meg a találkozót? Nyilván Simeone mester nem így vélekedik.

Az argentin szakember azzal állt a kamerák elé, hogy bár csapata nem játszott túl jól, végül is megérdemelten nyerte meg a meccset. A korábbi legendás játékos a következőt nyilatkozta a két értékesített büntetőről: “A tizenegyesek a játék részei! Csak értékesítened kell őket, ha már megkapod.” – így Simeone, akit láthatóan nem zavart az, hogy csapata David Villa és Diego Costa büntetőjével nyert 2:1-re Granadában.

“A gólhelyzetek számítanak igazán; megkönnyíthettük volna saját helyzetünket tegnap. A végén még izgulhattunk is, a hajrában kapott gól miatt. Még ha nem is birtokoltuk sokat a labdát, mindenki láthatta, hogy megérdemelten nyertünk” – összegzett az argentin mester.

Simeone végül egy újságírói kérdésre kitért a remek formában futballozó csatárpárosára is. “David (Villa) és Diego (Costa) fantasztikusak. Remek formában vannak. Külön kiemelném, hogy nagyszerű gesztus volt Diegótól, hogy a második büntetőt átengedte Davidnak. Azt hiszem remek a csapategységünk, mindent megteszünk egymásért. Nagyon örültem a gólkirály-jelöltünk önzetlenségének; igazi sportemberhez méltó gesztus volt Tőle!” – értékelt Simeone

Az Atlético végül is nem tett semmi mást, csak élt a kínálkozó lehetőséggel!

Nagy Ákos