Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Katalán házi derbi és Atlético – Athletic rangadó a fordulóban

Nincs megállás a Spanyol Labdarúgó Bajnokságban. Alighogy befejeződtek a 11. forduló küzdelmei, máris folytatódnak a meccsek a 12. körrel. Két mérkőzés kiemelkedik, a Barcelona-Espanyol és az Atlético Madrid-Athletic Bilbao összecsapás.

Ma este kilenc órakor a katalán házi mérkőzéssel megkezdődik a hétvégi forduló. A házigazda FC Barcelona hét közben simán verte idegenben a Celta Vigo csapatát, míg a kis barcelonai csapat nem bírt otthon a Málagával. A legutóbbi két Barca-Espanyol meccset simán nyerték a hazaiak, mindkétszer 4-0 arányban. Nagy formajavulás kellene vendégoldalról, ha szeretnének valamit keresni a Camp Nouban a labdán kívül.

Szombaton négy mérkőzést rendeznek, időrendben a Real Sociedad-Osasuna, az Almería-Valladolid, a Rayo Vallecano-Real Madrid és a Sevilla-Celta Vigo összecsapásokat. A Sociedad 2-2-t játszott a Valladolid vendégeként, míg az Osasuna 3-1-re intézte el a Rayot. A legutóbbi két mérkőzésükön egyaránt gól nélküli döntetlen született. A hazaiak győzelem esetén zárkózhatnának az élmezőnyhöz, míg a pamplonaiak távolodhatnának a kieső zónától. Az Almería az utolsó helyen szerénykedik a bajnokságban, legutóbb azonban megszerezték első győzelmüket a Valencia vendégeként. Vajon ad-e lökést ez a csapatnak? A Valladolid szerdán ikszelt a san sebastianiakkal (2-2) és a középmezőnyben találhatóak, egy idegenbeli győzelem megnyugtató távolságra repítené őket a kieső helyen állóktól. Madridi derbire kerül sor este, a Rayo a királyi gárdát fogadja Cristiano tábornokkal az élen. A kis csapat kikapott pamplonában és kieső helyen tanyázik, míg a Real egy horrorisztikus meccsen 7-3-ra győzte le a Sevillát. Nem a házigazda az esélyes, pláne, hogy a vendégek több ponthullatást már nem nagyon engedhetnek meg maguknak, ha bele akarnak szólni az aranyért folyó küzdelembe. Bár az utóbbi két fellépésükön csak nehezen tudták Ramosék elhozni a három pontot, a győzelem mégis – úgymond – kötelező. A Sevilláról fentebb már szó esett, nagy kérdés, hogy ezt a sok bekapott gólt miként képesek feldolgozni ilyen rövid idő alatt, bár a Celta is vereséggel érkezik Andalúziába. Egy hazai győzelem nagyot lendíthet a Sevilla szekerén, míg a vigoiak egy újabb vereséggel a kieső helyek egyikén találhatják magukat. Legutóbbi találkozásukkor a Sevilla simán verte a Celtát (4-1).

Vasárnap is négy összecsapást rendeznek a Ligában. Egy korai Getafe-Valenciát, majd jön a rangadó, az Atlético Madrid-Athletic Bilbao derbi, este pedig a Levante-Granada és a Málaga-Betis mérkőzésekre kerül sor. A Getafe nagyszerű szezont fut, az EL indulást érő 6. helyen állnak, hét közben a Villarrealt verték 2-0-ra idegenben, és ennek az összecsapásnak is ők az esélyesei a szebb napokat is látott Valencia ellen, akik az utolsó Almeríától szenvedtek otthon vereséget, kivívva ezzel szurkolóik haragját. Az Atlético egy ponttal lemaradva a második a Barca mögött, Simeone fiai nagy formában futballoznak, különösen Diego Costa, aki 12 találatával vezeti a Liga góllövő listáját. A Bilbao a sírból hozta vissza az Elche elleni meccset 0-2-ről és tartott otthon egy pontot, bár ezzel nem feltétlenül volt elégedett Valverde edző. A két csapat legutóbbi három találkozóját a hazaiak nyerték, közülük az egyik egy Európa Liga összecsapás volt. A kis valenciai alakulat gól nélküli döntetlent játszott a mostanság nem túl acélos Betisszel, míg a Granada az ellene megítélt két büntetővel maradt alul a Matracosokkal szemben. Mindkét együttesnek égető lenne a három pont megszerzése. A nap záró mérkőzése a napsütötte Málagán lesz, igaz, már villanyfénynél. A hazaiak Isco elvesztése után mintha összeestek volna, a hátsó régióban találhatóak és legutóbb egy pontot hoztak el az Espanyoltól, míg a sevillai zöld-fehérek jelenleg kiesők, de annyira sűrű a mezőny a 13. és a 19. hely között, hogy nagy átrendeződések lehetnek a tabellán.

A forduló zárására hétfőn este kerül sor, a Sárga Tengeralattjáró az Elche otthonába látogat. A vendéglátók erős középcsapat benyomását keltik, míg a Villarreal nem várt vereséget szenvedett hét közben a Getafétól, de így is őrzi BL indulást érő 4. helyét, bár egy újabb vereséggel akár két helyet is visszaeshetnek a táblázaton.

Primera División:

11.01. 21.00 FC Barcelona – Espanyol (Sport 1)

11.02. 16.00 Real Sociedad – Osasuna
11.02. 18.00 Almería – Valladolid
11.02. 20.00 Vallecano – Real Madrid (Sport 2)
11.02. 22.00 Sevilla – Celta Vigo (Sport 2)

11.03. 12.00 Getafe – Valencia
11.03. 17.00 Atlético Madrid – Athletic Bilbao (Sport 1)
11.03. 19.00 Levante – Granada (Sport 1)

11.03. 21.00 Málaga – Betis (Sport 1)

11.04. 22.00 Elche – Villarreal


Balinho