Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

32 éves átkot törne meg a DVTK a Fradi ellen – beharangozó

Szombaton 14 órától rendezik a honi bajnokság legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját, Miskolcon csap össze ugyanis telt ház előtt a Ferencváros és a Diósgyőr.

Telt ház és az ultrák távollétének ellenére minden bizonnyal kitűnő hangulat fogadja majd a csapatokat szombaton délután Miskolcon. Már a hét elején nem lehetett jegyet kapni a rangadóra, így közel 11 ezer fanatikus előtt léphetnek pályára a csapatok. Múlt héten csütörtökön kezdték el árusítani a belépőket, amelyekért már a kezdetkor közel másfél órát kellett sorakozni. A meccsláz érthető, hiszen a Ferencváros vendégjátéka szinte bárhol képes megtölteni a stadionokat, ám a jegyvásárlási kedv a DVTK jó sorozatának is szól.

Tomiszlav Szivics irányításával ugyanis Európában is megsüvegelendő teljesítményt produkált a gárda: az elmúlt 8 találkozóján nem talált legyőzőre a piros-fehér együttes, sőt hétszer győztesen és kapott gól nélkül hagyhatták el a pályát. A sorozatra felfigyeltek az Európai Labdarúgó-szövetségnél is, az UEFA saját honlapján számolt be a nem mindennapi eredményekről. A győzelmi széria a Pápán aratott sikerrel kezdődött még az 5. fordulóban és egészen a múlt heti Haladás elleni mérkőzésig tartott, amikor Artner Tamás csapata 2:2-es döntetlent ért el Futácsék ellen.

Apropó, Futács Márkó. Nagyon sokan a támadó érkezésének tulajdonítják a jó szereplést, hiszen nem mindennapi testfelépítésével több ember figyelmét is képes lekötni, így teremtve helyzetet csapattársai előtt. Ezt láthattuk a legutóbbi fordulóban is, ahol Devecseri és Guzmics ugyan szinte kivette a játékból a támadót, ám ezzel hely keletkezett például a duplázó Abdouraman előtt, aki a második gólját megelőzőn üresen fejelhetett Rózsa kapujába. Mások a Futács mögött felsorakozó középpályások jó elegyét nevezik meg a sikerek fő kovácsaként, hiszen csupa apró termetű, labdaügyes játékos található a középpálya fazonszabászai között. A máshol kevesebb lehetőséget kapó Nikházi és Barczi megmutatta, hiba volt róluk oly’ könnyen lemondani, valamint a sérüléséből visszatérő Abdouraman jól szűr a védelem előtt.

A Ferencváros az Újpest elleni rangadóig jól szerepelt a bajnokságban, a Videoton mögött a tabella második helyén is állt, ám a 9. fordulótól megtört a csapat. Akeem Adams állapota, a szívroham és az azt követő bizonytalanság nagy hatással volt csapattársaira, ami érthető, hiszen nem minden nap él át ilyet az ember. Az azóta eltelt négy fordulóban nem tudott három pontnak örülni Ricardo Moniz, így visszaestek az ötödik helyre. Hét közben ugyan tíz gólt szerezve könnyedén jutottak tovább a Magyar Kupa következő fordulójába, azért a harmadosztályú Szekszárd elleni győzelmet nem szabad túlértékelni.

A jelenlegi forma alapján a Diósgyőrt tartjuk a mérkőzés esélyesének. A hazaiak arra készülnek, hogy 1981. után végre legyőzzék a Ferencvárost hazai közönségük előtt, és tovább tapadjanak a tabella élén álló Vidire. A Diósgyőr pályaválasztásával rendezett 40 korábbi mérkőzésen 13 miskolci, 18 ferencvárosi győzelem és 9 döntetlen született. Legutóbb idén áprilisban 2:2-re végeztek a felek, a mérkőzés főként Gosztonyi András lábtöréséről maradt emlékezetes.

A találkozó előtt mindkét edző győzelmet vár saját csapatától, Tomiszlav Szivics három gólos győzelmet vizionált. Futács Márkó nem volt ennyire bátor, ám így is 2:1-es hazai győzelmet tippelt. Ricardo Moniz azt emelte ki, hogy csak saját magukra kell koncentrálniuk. Ha ez megvalósul, akkor elmondása szerint a találkozót figyelemmel kísérők egy izgalmas, pörgős meccset láthatnak.

Annak ellenére, hogy a DVTK a mérkőzés esélyese, nem árt ha vigyáznak. A túlzott elbizakodottság ugyanis könnyen megzavarhatja a játékosokat. Szivics mester így fogalmazott: „Ez a meccs már túl van pörögve, ami nem jó. Ez csak egy mérkőzés a sok közül, ezért is csak 3 pont jár, nem több. Nem csodacsapat ellen játszunk, hanem egy olyan középcsapat ellen, mint mi vagyunk.”

Szombat, 14 óra
Diósgyőr – Ferencváros (tv: Duna)

Móra Tamás