Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 13. forduló: Pápai siker a nyitányon

Kihasználta emberelőnyét Tóth Bálint együttese és megelőzte vetélytársát a tabellán.

Gyors támadásokkal kezdett a Kecskemét, és csak Szűcs Lajos bravúrjainak köszönhette a Pápa, hogy nem került már az első percekben hátrányba, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, igaz mintegy húsz percnek kellett eltelnie ehhez. Arsic lövését nem tudták blokkolni sem a védők, sem a kapus, így ezzel megszerezte a vezetést a sárga-fekete csapat. Negyedóra múlva egalizáltak a kecskemétiek. Gréczi beadására Balázs remekül érkezett és nem is hibázott. Farkas András előbb begyűjtött egy fölösleges sárga lapot, majd a gól után pár perccel megkapta a másodikat is, amivel ki is szállt a meccsből. A felvételek alapján kissé szigorúan ítélt Farkas Ádám. Ezután már csak a szünet következett. Tóth Bálint igyekezett átszervezni csapatát, hogy fel tudják törni a lilák védelmét. Beküldte a négyszázegyedik élvonalbeli mérkőzését játszó Kenesei Krisztiánt, aki gyorsan meghálálta edzője bizalmát, és mattolta a vendégeket. Alig három perccel később Arsic újra lecsapott, és ezzel el is dőlt a találkozó. A krónikához tartozik, hogy Bekő Balázs a lelátón fejezte be a meccset, miután egy ítéletet hevesen vitatott.

A Kecskemét sorozatban ötödik idegenbeli meccsén sem tudott nyerni, a Pápa ellenben négy vesztes hazai meccs után talált a győzelem útjára. Még úgy is, hogy többek között a gólfelelős Maric és Griffiths is hiányzott.

Lombard Pápa – Kecskemét 3-1 (1-1)
Perutz stadion, 1000 néző, vezette: Farkas Ádám (Huszár Balázs, Kóbor Péter – Horváth Zsoltán – Vad II. István, Solymosi Péter)
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supic, Struhar, Présinger – Rodenbücher (Kenesei, a szünetben), Tajthy – Quintero (Király B., 84.), Arsic, Sekour – Orosz M., (Németh M., 81)
Kecskemét: Antal B. – Póti, Gyagya, Karan, Farkas A. – Vukasovic – Patvaros, Gréczi (Rajczi, 57.), Savic (Pekár, 80.), Balázs Zs. – Barry (Forró, a szünetben)
g.: Arsic (22., 52.), Kenesei K. (49.) ill.: Balázs Zs. (37.)
s.: Orosz M. (81.) ill.: Karan (41.)
kiállítva: Farkas A. (KTE, 45.)

Gavalovits Sándor