Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Neymar “csodapassza” jelentette a különbséget a városi derbin – Videó

A Barcelona hazai pályán 1:0-ra legyőzte az Espanyolt. A barcelonai városi derbin óriási fölényben futballozott a katalán sztárgárda; végül Neymar és Alexis Sánchez összjátéka döntötte el a 3 pont sorsát.

Az utóbbi évek legkiélezettebb barcelonai derbijét láthatta a nagyérdemű. A Camp Nouban rendezett találkozón a Barca óriási fölényben futballozott, azonban igencsak meg kellet szenvedniük Messiéknek a 3 pont megszerzéséért.

Az Espanyol szinte tökéletes taktikával készült a meccsre. Javier Aguirre csapata remekül és szilárdan védekezett; és azon kevés alkalmakkor, amikor az ellenfél kapujához ért, mindig nagy veszélyt jelentett a Barcára.

A mérkőzés képéről sok mindent elmond, hogy a vendégek kapusa, Kiko Casilla már a 13. percben kis híján sárga lapot kapott időhúzásért. A Barca fölénye a labdabirtoklásból is tökéletesen kitűnik; a hazaiak írd és mondd 80%-ban birtokolták a labdát az első játékrészben! – Apró szépséghiba, hogy gólt nem tudtak szerezni…

A második játékrész szinte tükörképe lett az elsőnek, azzal a különbséggel, hogy a Barca Sánchez révén gólt lőtt. A chilei klasszis a 68. percben volt eredményes, és sokat köszönhet a bal oldalról a 16-osra “bebicikliző” Neymarnak, aki zseniális passzal szolgálta ki Őt.

Tata Martino csapata ismét nem játszott csúcsformában – hiányzott az átütőerő a Barca játékából -, azonban ami a legfontosabb, hogy a papírformának megfelelően begyűjtötte a 3 pontot a Barca!

Az Espanyol előtt pedig le a kalappal; talán erre mondják, hogy így ki lehet kapni a Camp Nouban!

Neymar remek passzából Sánchez megszerezte a győztes gólt:

Barcelona – Espanyol
Gólszerző: Sánchez 68.

Nagy Ákos