Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Frankfurtban győztek a „farkasok”

A szombati játéknap zárómérkőzésén a Wolfsburg idegenben győzte le az Eintracht Frankfurtot, amely így már az 5. helyet foglalja el a tabellán.

Az erősebb játékoskerettel és jobb szezonkezdettel büszkélkedő Wolfsburg számára rendkívül szerencsésen alakult a találkozó: már a második percben megszerezte a vezetést, miután Patrick Ochs beadásába Bamba Anderson ért bele öngólt érően, 0-1.

A hazaiak szempontjából peches körülmények között született gól megadta az összecsapás alaphangulatát, amit aztán elrontottak a 32. percben történtek: egy ártalmatlannak tűnő szituációban a földön maradt Diego, aki szinte az első pillanatban mutatta, hogy cserét kér – ne legyen igazunk, de ez nem sok jót ígér!

Nem állítjuk, hogy a legfontosabb wolfsburgi láncszem kiesése miatt, de négy perccel később jött is az egyenlítés: a tizenhatos előteréből végezhetett el szabadrúgást Alex Meier és a támadó középpályás elképesztően szépen csavarta el a labdát a szétugró (…) sorfal között, ami így védhetetlenül csapódott a bal alsó sarokba, 1-1.

Az első játékrészben több gól nem született, sőt sokáig úgy tűnt, a lefújásig már nem is változik az eredmény. Amikor azonban már azt hitték a szurkolók, hogy pontosztozkodással zárul az összecsapás, jött ismét Ochs, akinek szintén jobbról jött a lövésszerű beadása, amire ezúttal viszont Maximilian Arnold robbant be remekül – győztes gól is lett a jutalma, 1-2.

Bár a mérkőzés egyes szakaszaiban – elsősorban az első felvonás második felében – inkább a hazaiak akarata érvényesült, végül a nemzetközi kupaporondra vágyó Dieter Hecking-alakulat begyűjtötte a három pontot.

Bundesliga, 11. forduló:

Eintracht Frankfurt – VfL Wolfsburg: 1-2 (1-1). Gólszerzők: Meier (36.), ill. Anderson (2. – öngól), Arnold (82.).

Korábbi eredmények:

Hoffenheim – Bayern München: 1-2 (1-1). Gólszerzők: Süle (34.), ill. Mandzukic (39.), Müller (75.).

Eintracht Braunschweig – Bayer Leverkusen: 1-0 (0-0). Gólszerző: Kumbela (81.).
.
Hamburger SV – Borussia Mönchengladbach: 0-2 (0-1). Gólszerző: Kruse (23., 63.).

Hertha BSC – Schalke 04: 0-2 (0-1). Gólszerzők: Szalai (26.), Draxler (94.).

Nürnberg – Freiburg: 0-3 (0-0). Gólszerzők: Klaus (57.), Darida (79.), Mehmedi (88.).

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart: 6-1 (2-1). Gólszerzők: Papastathopoulos (19.), Reus (22.), Lewandowski (55., 56. 72.), Aubameyang (81.), ill. Haggui (13.).

Szerző: Budai Levente