Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kiütés San Sebastiánban, megint nyert az Almería – videóval

A Real Sociedad öt góllal küldte haza az Osasunát, míg az Almería csoda tovább tart, a Valencia után a Valladolid látta ennek kárát. 

Real Sociedad – Osasuna 5-0 (1-0)
G.: Ansotegi (34.) Martinez (47.) Griezmann (56.) Castro (81.) Seferovic (88.) ill. –
K.: – ill. Lotiés (50.)

A mai nap nyitómérkőzésére Spanyolországban szokatlan időpontban, délután négy órakor került sor, a viszonylag korai kezdés azonban csak a vendégeket zavarta meg, akik nagyon gyengén, indiszponáltan játszottak, míg a hazaiak az 1-0-ás első félidő után – Ansotegi fejelt gólt szabadrúgásból tizenegy méterről – a második játékrész elején tovább növelték előnyüket, Martinez szintén fejjel vette be Fernandez kapuját egy szöglet után, és ez a 2-0 megnyugtató előnyhöz juttatta a baszkokat. Döntő fordulatot az 50. perc hozott, amikor Grande játékvezető az Osasuna játékosát, Lotiést egy csúnya szabálytalanság után piros lappal jutalmazta. Nem sokkal később Griezmann szerzett gólt, ez is egy szöglet utáni fejesből született. A pamplonaiak nem nagyon tudták kivédekezni ezen a mérkőzésen a rögzített szituációkat. A Sociedad ezután ötletesen, nagy kedvvel futballozott, egy órányi játékot követően már tizenegy kapura lövést számoltak hazai oldalon, szemben a vendégek hármával szemben. Az újabb gólok azonban csak a meccs vége felé jöttek, előbb Castro kapott egy remek labdát a 81. percben, elhúzta a kapus mellett és nem is hibázta el, majd két perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként beállt Seferovic tette fel az i-re a pontot és állította be az 5-0-s végeredményt. Meg kell említeni még Pardo nevét, aki három gólpasszt osztott ki ezen a találkozón. A Real Sociedad 17 ponttal pillanatnyilag a 7. helyen áll. Az Osasuna a 17. mindössze 10 egységgel.

Almería – Valladolid 1-0 (1-0)
G.: Rios (39.) ill. –
K.: – ill. Ebert (75.)

Az Almería úgy látszik, megtáltosodott a valenciai győzelem után, mert hazai pályán 1-0 arányban legyűrte a Valladolid csapatát Rios góljával. Történt mindez az összecsapás 39. percében. A mérkőzés krónikájához még egy esemény tartozik, nevezetesen egy kiállítás a vendégeknél a 75. percben. A szenvedő fél pedig Ebert, a második sárgáját gyűjtötte be a meccs hajrájában. A hazaiak sokkal többet próbálkoztak, többször is veszélyesek voltak kapura, megérdemelten gyűjtötték be zsinórban másodszor a három pontot. Az Almería 9 pontjával jelenleg a 19. a tabellán, a Valladolid 11 ponttal a 13.

Balinho

http://www.youtube.com/watch?v=ZOGu-FtvS-o