Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kínszenvedéssel nyert a Real a Rayo ellen – videóval

A Real Madrid a Sevilla elleni meccs után ma este is a szívbajt hozta szurkolóira a kis madridi csapat otthonában, de végül, ha nagy nehezen is, elhozta a három pontot a Teresa Riveroból. A Celta 1-0-ra nyert Sevillában.

Rayo Vallecano – Real Madrid 2-3 (0-2)
G.: Viera (53. és 55. – mindkettő büntetőből) ill. Ronaldo (3. és 49.) Benzema (31.)

Jól kezdődött a mérkőzés a királyiak számára, Modric passzát tolta meg Ronaldo kötényben, majd a kimozduló kapus mellett kilőtte a bal alsót a harmadik percben. Ezután egy Rayo helyzet maradt ki, majd előbb Carvajal, néhány perccel később pedig Alonso kapott sárgát. A hazaiak tovább veszélyeztettek, de igazi gólhelyzet nem alakult ki López kapuja előtt. Coentrao rosszul fogott talajt, kifordult a bokája, rövid ápolás után azonban visszajött és folytatta a játékot. A Madrid gyengén focizott ezekben a percekben, a Rayo a félidő közepén 67%-ban birtokolta a labdát! A 31. percben Bale robogott el a jobb szélen, középre tett labdáját Benzema az ötösről a kapu jobb oldalába bólintotta, 0-2. A 40. percben a hazaiaknál is megsérült egy játékos, Gonzalez, le kellett cserélni, és a félidő vége előtt Coentrao sem tudta folytatni, őt Marcelo váltotta. A lefújás előtt még Ronaldo veszélyeztetett fejjel, de a labda elkerülte a kaput.

A második játékrész is úgy indult, mint az első, az egyik főszereplő ezúttal is Gareth Bale volt, Nachot emelte át a jobb oldalon, az alapvonalig vitte a labdát és jó ütemben passzolt Ronaldo elé, aki a védőt megelőzve a bal felsőbe bombázott. 0-3 volt ekkor és mindenki azt gondolta, ez a meccs már megvan. A Madrid visszavett, ráült az eredményre, nem is nagyon akartak már focizni, és ezt használta ki a Rayo. Két perc alatt két jogos tizenegyest fújt be számunkra Alvarez játékvezető. Előbb Viera emelte át gyönyörűen a Real védelmét, Pepe gáncsolta, a megítélt tizenegyest a sértett lőtte a kapu közepébe, majd az 55. percben Marcelo fölöslegesen szabálytalankodott a büntetőterületen belül. Megint Viera állt a labda mögé és ezúttal a jobb alsót választotta, López rajta volt, de nem védhetett. Egy perccel később forrtak az indulatok hazai részről, – tegyük gyorsan hozzá, jogosan – mert Carvajal, akinek már volt lapja, szabálytalankodott a kilépő Rayo játékossal szemben, a bíró azonban nem állította ki. Hiba volt! Ancelotti gyorsan le is kapta a szélső védőt a pályáról. A Real játéka teljesen szétesett, a hazaiak továbbra is mezőnyfölényben futballoztak, rendre megnyerték a párharcokat, gólt azonban nem sikerült szerezniük, vagy Diego López védett, vagy a kapufa segített vagy egy védő lábában akadt el a lövés. Nyolc perccel a vége előtt Ronaldo húzott el a jobb oldalon, bődületes lövése kipattant Martinez kapusról, az ismétlést újfent blokkolta a hálóőr, így elmaradt a gól. A hosszabbítás perceiben Viera szerezhetett volna fejjel gólt, de centikkel suhant el a labda a jobb kapufa mellett. Ha kínkeservesen is, de nyert a Real Madrid, továbbra is harmadik a csapat 28 ponttal, a Rayo az utolsó helyen szerénykedik. Ronaldo két góljának köszönhetően 13 találattal pillanatnyilag vezeti a góllövőlistát.

Sevilla – Celta Vigo 0-1 (0-0)
G.: – ill. Lopez (47.)

A nap záró mérkőzésén a Celta Vigo Alex Lopez szerencsés góljának köszönhetően idegenben győzte le a Sevilla együttesét. Kiegyenlített labdabirtoklás és sok helyzet jellemezte a meccset, de Oterino kapus ezen az estén lehúzta a rolót a Sevilla játékosai előtt. Az andalúzok tehát a Real Madrid után a Celtától is vereséget szenvedtek, és 13 pontjukkal csak a tizenegyedikek. A Vigo ezzel a győzelmével picit fellélegezhet, 12 egységgel feljöttek a 13. helyre. Talán szerencsét hoz nekik ez a szám a későbbiekben.

Balinho

http://www.youtube.com/watch?v=ZrAX9u1N8zw