Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 13. forduló: Bombameglepetés Kaposváron, nem sikerült a kövesdi visszavágás

Négy mérkőzést rendeztek szombaton a Diósgyőr-Ferencváros rangadó mellett. A listavezető arcpirító vereséget szenvedett Kaposváron, míg a Puskás Akadémia majdnem meglepte az MTK-t. A Paks folytatta rossz sorozatát, miután a Haladás egy felejthető meccsen vitte haza a három pontot. A Mezőkövesd bármennyire szeretett volna visszavágni a Pécsnek a hétközi kupakudarcért, ezúttal is a baranyai csapat örülhetett.

A szombat kora délutáni mérkőzésen sokaknak talán meglepő eredmény született, ugyanis a Ferencváros négyet vágott Miskolcon.

A sorban következő összecsapás volt maga a „tippmix-gyilkosság”. A Kaposvár ugyanis hatalmas meglepésre legyőzte a listavezetőt. A fehérváriak elléphettek volna üldözőiktől, miután a Diósgyőr kikapott. A sereghajtó ellen természetesen a vendégek számítottak esélyesnek. Ehhez képest mindkét szakvezető újoncot avatott a védelemben. Itt Földes Milán, ott Tar Zsolt debütált. Az első húsz percben csendesen folydogált a találkozó, a mezőnyben ugyanakkor meglepődve lehetett tapasztalni, hogy bizony a Rákóczi egyáltalán nem játszik alárendelt szerepet, sőt. Bőle Lukács révén egy helyzetet is elpuskázott a vendéglátó. Majd Kovács Olivér buktatta Nikolicsot, de nem lett belőle gond, Nikolics a hajrában Posza ölébe fejelt. Ezzel véget is ért az első játékrész. A második félidő elején Sándor György lövése a kapufát találta el, majd Kovács István helyzete maradt ki. Alig húsz perccel a vége előtt Bőle tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, a büntetőt Waltner értékesítette. A gól után éledezett és vette át folyamatosan az irányítást a Videoton. José Gomes gyorsan változtatott, egy papírszeletet küldött be a pályára Vitor Gomesnek, aki megmutatta a csapatkapitány Sándor Györgynek, majd a hajrára pályára lépett Gyurcsó Ádám, és Kleinheisler László is, de segíteni ők sem tudtak. Ezzel pedig először nyert hazai pályán a Kaposvár. A fehérváriak sorozatban második vereségét szenvedte el.

Kaposvár – Videoton 1-0 (0-0)
Kaposvár, 1000 néző, vezette: Németh Ádám (Szpisják Zsolt, Berettyán Péter – Varga Gábor – Szilasi Szabolcs, Varga László)
Kaposvár: Posza – Földes, Petrache, Kovács O., Zámbó B. – Balázs B., Coroian, Bőle (Pavlovic, 90.), Haruna (Babic, 79.) – Thian, Waltner (Luka, 86.)
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Gyurcsó, 80.), Tar, Caneira, Stopira – Sándor Gy., V. Gomes – Nildo (Arturo Alvárez, 82.), Kovács I. (Kleinheisler, 82.), Zé Luis – Nikolics
g.: Waltner (69., 11-esből)
s.: Waltner (84.), Posza (90+2.) ill.: Nikolics N. (63.), Szolnoki R. (68.), Caneira (83.), Stopira (90+1.)

Mezőkövesden mindenki bízott a hazaiak pontszerzésében, mint ismeretes a két együttes szerdán egymással játszott, és akkor a Pécs nyert. Most is a piros-feketék nyertek egy felejthető összecsapáson. Az első negyedóra unalmas mezőnyjáték folyt, majd a vendég pécsiek előbb Márkvárt Dávid, illetve Koller Krisztián bombázott, de előbbi mellé, utóbbi a kapusba lőtt. Az első hazai lehetőség fél óra elteltével Bognár István előtt adódott, de fölé lőtt. Nem sokkal később Balajti beadását Harsányi fejelte fölé. Balajti maga is kihagyott egy nagy helyzetet. Ezzel el is lőtték a puskaporukat. Egészen a második félidő tizedik percéig kellett várni a gólra, ekkor Fodor Ferenc teljesen tisztán fejelhetett a kapuba Mohl beadása után. A sárga-kékek ezúttal sehogyan sem tudták feltörni a vendégek védelmét, míg a pécsiek végül behúzták, és előreléptek a kilencedik helyre.

Mezőkövesd – Pécsi MFC 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 1500 néző, vezette: Bognár Tamás (Bozó Zoltán, Kelemen Attila – Medovarszki János – Szőts Gergely, Urbán Eszter)
Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány Z. (Dobos A., 62.), Szalai V., Hegedűs D., Gévay – Kiss M. (Bogdány Cs., 80.), Pilibaitis, Bognár I. (Olasz D., 68.), Harsányi Z. – Menougong, Balajti Á.
Pécsi MFC: Dibusz D. – Fodor F., Balogh B., Romic, Uzoma – Horváth A. (Kővári R., 90+2.), Mohl D. – Szatmári L., Márkvárt (Frőhlich, 80.), Koller K. – Grumic (Wittrédi, 90.)
g.: Fodor F. (54.)
s.: Gévay Zs. (29.), Harsányi Z. (45.), Szalai V. (66.), Balajti (69.), Pilibatis (90+3.) ill.: Grumic (44.), Mohl D. (84.)

Székesfehérváron fogadta ellenfelét a Puskás Akadémia, amely igazi kieséséi rangadónak volt mondható. Illetve a presztízse is nagy volt, ugyanis Lencse, Czvitkovics, Szekeres és Tischler személyében ex-MTK játékosok szerepeltek a hazaiaknál. Az MTK kezdett aktívabban, de Kanta mellélőtt, Csiki és Bese fejesét, valamint lövését is védenie kellett Hajdúchnak. Eppel ollózása, és Kanta újabb ziccere maradt kiaknázatlanul. A másik oldalon elsőként Tischler Patrik került helyzetbe, Hegedüs azonban magabiztosan és könnyedén védeni tudott. A folytatásban több helyzetet alakított ki Benczés Miklós legénysége, de rendre hibáztak. A második félidőben gyors góllal nyitottak az „akadémisták”. Lencse passzolt Tischler elé, a korábbi MTK csatár pedig tizennyolcról kilőtte a bal alsót. A gól megfogta az kék-fehéreket, domináltak a hazaiak, de a végleg megrogyasztó találatot nem sikerült bevinni, sőt a mérkőzés végén Varga Szabolcs fejelt a kapuba, megmentve csapatát a szégyentől.

Puskás Akadémia – MTK 1-1 (0-0)
Sóstói stadion, 1500 néző, vezette: Erdős József (Kispál Róbert, Lémon Oszkár – Aradi József – Farkas Ádám, Kulcsár Katalin)
Puskás Akadémia: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Gallardo (Molnár T., 85.), Tamás M. – Haraszti Zs. (Baracskai, 79.), Fabio, Czvitkovics, Szekeres A. – Lencse (Zsolnai, 67.)
MTK: Hegedüs L. – Poór, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes – Batik (Ladányi, 62.), Bese – Kanta J., Pölöskei, Csiki (Varga Sz., 69.) – Eppel (Vass P., 82.)
g.: Tischler (50.) ill.: Varga Sz. (90+3.)
s.: Tamás M. (54.) ill.: Eppel (37.)

Pakson az utóbbi időben nem jól alakulnak a dolgok. Sorozatban két vereséggel várta a Haladást az eltiltott Horváth Ferencet nélkülöző tolnai együttes. Maga a találkozó nem hozott túl nagy iramot, habár az elején gyorsan eldöntötték volna a meccset a hazaiak. Sorrendben Simon Attila, Bartha László és Nagy Olivér kísérletét védte Rózsa Dániel. A másik oldalon Halmosi fejelt kapufát, majd Németh Márió tévesztett célt. A folytatásban már csak felvillanásaik voltak a csapatoknak. Egy Horváth Gábor szabadrúgás valamint Nagy Olivér lövés itt, Simon Ádám lehetőség ott. A második játékrészben fél órán keresztül semmi, majd egy buta Windecker megmozdulás után a középpályás mehetett zuhanyozni, de kicsin múlott, hogy nem a hazaiak szerezték az első gólt, Hullám lövését csak nehezen tudta kiszedni Rózsa. Az emberelőnyt Halmosi használta ki, Radó futtatta a szélsőt, aki két védőt is „megetetett”, majd tizenkét méterről jobbal kilőtte bal alsót. Ez a gól el is döntötte a három pont sorsát.

Paks – Haladás 0-1 (0-0)
Paks, 1000 néző, vezette: Kassai Viktor (Horváth Róbert, Takács Gábor – Becséri Gergely – Takács János, Gaál Gyöngyi)
Paks: Csernyánszki – Bori, Éger, Horváth G., Szabó J. – Kiss T. (Hullám A., 71.), Windecker – Nagy O. (Heffler T., 81.), Bartha, Könyves (Délczeg, 71.) – Simon A.
Haladás: Rózsa – Schimmer (Iszlai, 57.), Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Fehér Z., Nagy G. – Németh M. (Gyurján B., 52.), Simon Á., Halmosi (Szakály A., 83.) – Radó
g.: Halmosi (77.)
s: Bori (82.) ill.: Fehér Z. (37.), Radó (50.), Halmosi (64.)
kiállítva: Windecker (75.)

Gavalovits Sándor