Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 13. forduló: Rangadó Újpesten, Kispesten a bajnok

Két mérkőzéssel befejeződik az NB I aktuális fordulója. Újpestre látogat a Loki, míg Kispestre a Győr.

2013. november 3., vasárnap
16.30 Újpest – Debrecen – tv.: m1
Szusza stadion, vezeti: Vad II. István (Albert István, ifj. Tóth Vencel – Viszokai László – Bognár Tamás, Fábián Mihály)

Nyolcvanötödször találkozik egymással a két együttes az élvonalban. És az utóbbi években parázs meccseket hozott a két csapat összecsapása. Ezúttal a Loki számít esélyesebbnek, bár a lilák az edzőváltás után kezdenek magukra találni, ezt bizonyítja a múlt heti sikerük is, illetve a kupameccsük is. A Debrecen ellenben legutóbb nem tudott nyerni a Pápa ellen. Azonban a piros-fehéreknek duplán fontos a mai megszerezhetőA három pont, hiszen nem csak a győzelem, de a riválisok botlását is ki szeretné használni Kondás Elemér legénysége. A győzelemmel megelőzheti a Diósgyőrt, és egy pontra felzárkózhat a Videoton mögé a nem titkoltan bajnoki álmokat szövögető hajdúsági társaság. A lilák ellenben menekülnének a kiesés réme elől, egy sikerrel három helyet is előreugranának Vignjevic játékosai. A hazaiaknál Vermes Krisztián, Asmir Suljic, Chema Antón, Nikolas Proesmans, Molnár Sándor, Bojan Mihajlovic is sérült, így nehéz a dolga a szerb edzőnek. Ugyanakkor újra pályára léphet Pierre-Yves Ngawa, miután letöltötte eltiltását. A DVSC-nél gondjai lehetnek Kondás Elemérnek, mert ugyan eltiltottja nincs csapatának, sérülés miatt viszont Igor Morozov, Joël Damahou is maródi.

18.30 Honvéd – Győr – tv.: Sport 2
Bozsik stadion, vezeti: Solymosi Péter (Varga Zsolt, Márkus Tamás – Erős Gábor – Kassai Viktor, Erdős József)

Felszálló ágba került a kispesti csapat az elmúlt fordulókban, hiszen legutóbb például a Videoton otthonában tudott nyerni a Rossi-gárda. A Győr ellenben csak döntetlent tudott elérni hazai környezetben a Puskás Akadémia ellenében. A két csapat jelenleg azonos pontszámmal áll a hatodik és a hetedik helyen. Mindkét együttes sűrítheti az élbolyt, hiszen egy győzelemmel közelebb kerülnek a Ferencváros-Haladás kettőshöz. Nagy csata várható tehát a mai összecsapáson. Sérültek leginkább a kisalföldiek munkáját nehezítik meg, ugyanis Dudás Ádám, Djordje Kamber, Rudolf Gergely, Takács Ákos után megsérült Koltai Tamás és Völgyi Dániel is, így mindenesetben alapembert kénytelen nélkülözni Pintér Attila. Eltiltottja nincs a zöld-fehéreknek. A kispestieknél mindössze Boris Zivanovic maródi, míg eltiltott játékosa a kispestiek oldalán sincs. A héten bemutatták a friss szerzeményeket, akik ezúttal is ott lehetnek a pályán.

Gavalovits Sándor