Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Villa-Costa duó szállította az Atléticónak a három pontot! – videóval

Az Atlético Madrid David Villa és Diego Costa első félidei góljával 2:0-ra legyőzte az Athletic Bilbaot a Vicente Calderón stadionban.

Nagy várakozások előzték meg az Atlético – Bilbao mérkőzést. Aztán ahogy lenni szokott, a várakozásoktól kissé elmaradt a találkozó. A hazai pályán játszó Simeone-legénység ugyan hozta megszokott játékát; a meccs gyengébb színvonaláért az igencsak indiszponált vendégeket lehet okolni.

A Bilbao az első 20 percben játszott jól, utána mintha varázsütésre megváltozott volna a baszkok játéka. A baszkok sokat hibáztak és feltűnően pontatlanok voltak. A hazai közönségnek ellenben tetszett, hogy övéik nem ismertek elveszett labdát, ha kellett csúsztak-másztak a pályán.

Az Atlético bő fél óra elteltével David Villa révén szerzett vezetést. A korábbi Barca csatár a 3. próbálkozására talált a kapuba; estében egy lepattanót szép mozdulattal továbbított egyből Gorka Iraizoz hálójába. Villa jó formában van, elmúlt 3 bajnokiján már a 4. gólját szerezte – valóban kezdi megtalálni régi önmagát.

Az első játékrész vége előtt tovább növelték előnyüket a “matracosok”. Diego Costa léphetett ki a védők mögül, majd balról egy remek csellel játszotta tisztára magát két bilbaói között, és higgadtan a kapuba belsőzött. Szép gól volt!

A szünet után további Atlético helyzeteket láthattunk; azonban a hazaiak mintha érezték volna, hogy ezt a meccset már megnyerték, kissé visszavettek a tempóból. A Bilbaonak volt egy nagy helyzete Iker Muniain révén, de más semmi….

Az Atlético teljesen megérdemelten nyert, és tapad a Barcára a tabella élén. A madridiaknál külön öröm, hogy két csatáruk, Villa és Costa nagyszerűen futballozik. Csak úgy mint a Granada ellen, ismét az említett duó szállította a csapat győzelmét.

Atlético Madrid – Athletic Bilbao 2:0
Gólszerző:
Villa 33., Costa 41.;
Kiállítva: Moran 80. (Bilbao)

Nagy Ákos