Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Friss hírek Barcelonából! – Adriano és Piqué nélkül a katalánok

Adriano és Gerard Piqué külön edzett hétfőn társaitól. A brazil és a spanyol hátvéd kisebb-nagyobb sérülései még problémákat okozhatnak Tata Martino vezetőedzőnek a kissé zsúfolt hétre nézve.

Barcelonában még nem volt olyan ebben a szezonban, hogy ne hiányozzon valaki a védelemből. Mint ismert, a szezon elejét Carles Puyolnak kellett kihagynia hosszas sérülése után; majd megsérült hónapokra Jordi Alba; aztán szép sorban jöttek a többiek: Mascherano, Piqué majd legutóbb Adriano.

Utóbbi két játékos sérülése nehézségeket jelenthet Tata Martino vezetőedzőnek. A Barca ugyanis szerdán az AC Milan ellen játszik a BL-ben, hétvégén pedig egy kellemetlen sevillai túra vár a katalánokra a Betis vendégeként.

Jelen állás szerint Martino edzőnek az a legnagyobb gondja, hogy nincs egészséges balhátvédje! Adriano a múlt héten a Celta elleni bajnokin szenvedett hátsó combizomhúzódást, és egyelőre kérdéses, hogy mennyit is kell kihagynia a brazilnak. Mindenesetre Adriano most külön edzéseket végez, jól láthatóan nem akarják megkockáztatni egy súlyosabb sérülés lehetőségét a brazilnál.

Adrianóhoz hasonlóan hétfőn szintén a konditeremben kezdte a munkát Gerard Piqué. A Barca védelmének legfontosabb tagja még a Real elleni Klasszikus előtt sérült meg egy edzésen, aztán versenyt futott az idővel, hogy játsszon a blancók ellen. Piqué végül ott volt a pályán a Real 2:1-es legyőzésekor a Camp Nouban, azonban mintha kissé siettették volna a játékát! A Világ -és Európa Bajnok hátvéd ugyanis azóta hol játszik, hol nem, valami nincs rendben Piqué erőnléti állapotával sem.

Az említett páros játéka megjósolhatatlan az előttünk álló hétre nézve!

Nagy Ákos