Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a Schalke védőtehetsége

Az FC Schalke 04 újabb tehetségét kötötte hosszú távra magához, ezúttal a török-német védővel folytattak sikeres tárgyalásokat.

Kaan Ayhan neve egyenlőre nem csenghet sokaknak ismerősen, az éveken belül megváltozhat. A gelsenkircheniek saját nevelésű futballistája nagy tehetségnek van kikiáltva a hozzáértőktől, a fiatal játékos már bedütált is a Bundesligában.

“Örülünk neki, hogy egy újabb játékossal számulhatunk a jövőben, aki a saját akadémiánkról jött. Természetesen 18 évesen még nem zárult le a fejlődése, de Kaan nagyon jó a párharcokban, technikás, körültekintő és nagyon ambiciózus. Meg fogja találni a következő években az útját.” – véli Horst Heldt sportigazgató.

Ayhan Gelsenkirchen városában született, de mint erre neve is utal, török bevándorlók gyereke. Az utánpótlásválogatottak közül eleinte a németet favorizálta, jelenleg viszont a török U21-es csapat tagja. A 18 esztendős játékos használható a védelem közepén és annak jobb oldalán is, valamint védekező középpályásként is ellátja feladatait.

“Nagyon örölük ennek, a Schalke a nevelőegyüttesem, ez nekem nagyon sokat jelent. A következő években a következő meg akarom tenni a következő lépést és megragadni a Bundesligában.” – mondta Ayhan.

A szerződést két évvel hosszabbították meg, amely így 2017-nyaráig szól.

Kostyál Balázs