Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németországba igazolhat a City reménysége

A Manchester City Norvégiaba kölcsönadott játékosával már nem számol, aki így a januári átigazolási időszakban a Bundesligába szerződhet.

Abdisalam Ibrahim jelenleg a norvég bajnokságban remekel, jelenlegi együttese a Strömsgodset IF, ahol biztos helyet harcolt ki magának a kezdőcsapatban és kiemelkedő teljesítménnyel rukkol elő – két gólt szerzett és további hármat készített elő. A Daily Mail értesülései szerint ennek ellenére sem számol vele Manuel Pellegrini, így távozhat a középpályás.

A kölcsönszerződés a norvég bajnoki idény végéig szól, azaz az év utolsó napjáig áll még a Strömsgodset alkalmazásában Ibrahim. A szezonban mutatottak miatt nem kell attól tartania, hogy nem lesz klubja, a már említett Daily Mail úgy tudja, hogy a VfB Stuttgart együttese igazolhatja le őt a télen. A svábok a hírek szerint már hosszabb ideje figyelik a játékost, de a német csapat mellett angol és olasz klubok is szívesen soraikban tudnák Ibrahimot.

Ibrahim tagja a norvég U21-es válogatottnak is – a 22 esztendős futballista Szomáliában látta meg a napvilágot. A Manchester City nevelőakadémiáján pallérozódott, majd megfordult kölcsönben a holland bajnokságban is. Egyszer lehetőséget kapott a Premier Leagua-ben is, nemzetközi tapasztalatot az Europa Liga selejtezőjéből gyűjthetett.

Piaci értékét a Transfermarkt 800 ezer euróra taksálja, szerződése nyáron szól a Cityvel.

Kostyál Balázs