Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Nyert a Bayern, gólzápor a City otthonában

A Bajnokok Ligája negyedik fordulójában a Bayern München kötelező győzelem előtt áll, a Manchester City orosz ellenfelét győzte le simán.

A Viktoria Plzen otthonában lépett pályára a címvédő FC Bayern München. A bajor kezdőcsapatban több meglepetés is volt, a védelemben helyet kapott Diego Contento, Daniel van Buyten és Rafinha is, míg Mario Götze is a kezdetektől a gyepen volt. Az első perceket megnyomta a cseh csapat, de igazán komoly helyzetet nem dolgoztak ki. A következő periódusban a Bayern szögezte ellenfelét a kapujához, sok távoli lövéssel próbálkoztak, kevés sikerrel. Gól nem esett az első játékrészben. A fordulás után továbbra is dominált a szokásoknak megfelelően a német alakulat, sok veszélyes kapuralövéssel próbálkoztak. Majd a gól is megszületett, a mecserélt Mario Mandzukic talált be Philipp Lahm beadása után. Így továbbra is veretlen idén a Bayern a sorozatban és gyakorlatilag továbbjutott csoportjából – ez metametikailag még nem biztos.

A Manchester City igen góldús találkozót játszott a CSZKA Moskva ellen. Az első gól már a harmadik minutumban megszületett, Kun Agüero vágott be egy büntetőt. Egy fél óra elteltével már újabb két lövés volt az orosz kapuban: Agüero ismét betalált, valamint Alvaro Negredo is eredményes volt. A térfélcsere előtt még szépített a moszkvai csapat. A második félidőben is viszonylag hamar betalált a City, csapattársához hasonlóan Negredo is duplázni tudott. A válasz erre is megvolt, és egyben a harmadik duplázó is: Doumbia is belőt egy tizeneggyest, megszerezve ezzel jómaga és csapata második találatát. A végén még egy ötödiket is bevágott a City, Negredo szerzett mesterhármast.

Bajnokok Ligája 4. forduló D csoport, kedd:

Viktoria Plzen – FC Bayern München: 0-1
Gólszerző: Mandzukic 65.
Sárga lapok: Hubnik 32. Kolar 62. Horvath 69.

Manchester City – CSZKA Moskva: 5-2
Gólszerzők: Agüero 3. (büntető) 21. Negredo 30. 51. 90.  ill. Doumbia 45. 71. (büntető)
Sárga lapok: Touré 57. ill. Tosic 12.

A D csoport állása:

1. FC Bayern München: 4 4 0 0 12:1 12 pont
2. Manchester United: 4 3 0 1 11:6 9 pont
3. CSZKA Moskva: 4 1 0 3 6:12 3 pont
4. Viktoria Plzen: 4 0 0 4 2:12

Kostyál Balázs