Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Diétás PSG teljesítmény a C csoportban; Bajban a Benfica

A C Csoport favoritja, a Paris Saint-Germain ma este annak a reményében lépett pályára, hogy továbbjuthat, sőt, ha az Olympiakosz, és a Benfica döntetlent játszik egymással, akkor már az is biztos, hogy mindezt csoportelsőként teszi. Ami ugye tudjuk, hogy előnnyel jár, a nyolcad döntők sorsolásánál.

A párizsi Parc de Princess-ben rendezett találkozó első félideje nagyban emlékeztetett az odavágóra. Ahogy Brüsszelben, úgy ma este is ugyan lelkesen támadgatott, az Anderlecht, ám kontrái most is kevésnek bizonyultak. A PSG-nek lényegében ugyanakkora helyzetei voltak, ugyanolyan számban, ám sokkal többet birtokolta a labdát. Mellesleg a francia bajnoknál, a remények ellenére nem léphetett még mindig pályára kezdőként, a brazil csapatkapitány, Thiago Silva, és Édinson Cavani sem, aki a hétvégi, Lorient elleni siker során szenvedett kisebb sérülést. Viszont az „odavágón” remeklő, és mesternégyest szerző Zlatan Ibrahimovic visszatért. ÉS bár sokszor felzárkózott a svéd sztár mellé Lavezzi is, attraktív játékuk nem tudott gólt eredményezni, ezen a mai, BL-gólínséges napon.
A 0-0-s fordulás után, megváltozott a játék képe. Sokkal kevesebb támadás érte el mind Sirigu, mind Kaminski kapuját. A lendület láthatóan visszaesett, bár a fent említett PSG páros még mindig veszélyeztetett, és rettegésben tartotta, a belga bajnok védelmét.
A 62. percben pedig végre beállt a hazaiakhoz, a hiányolt Thiago Silva, aki honfitársát, Marquinhos-t váltotta, a csere végig tapsvihar alatt zajlott le.
Az Anderlecht játékosai, az első negyvenöt percben, de a másodikban sem riadtak vissza, a keményebb belépőktől, ennek ellenére, szerencsére talán nem történt sérülés.
Az, hogy végül mégse fulladjon unalomba a találkozó, a vendégek tettek. Demy de Zeeuw 8-9 méterről, egy gyors kontra végén talált be, ez persze azonnal felébresztette Laurent Blanc tanítványait. A PSG alig két perc múlva egyenlített, egy kissé potyának tűnő góllal. Matuidi bepasszát Ibrahimovic a kapusba lőtte, ám onnan a kapufára vágódott a labda, majd pedig az, ismét a támadónál kötött ki, aki másodjára már nem hibázott.
A hajrában még akadt egy nagyon veszélyes Ibra szabadrúgás, ám az még a kapuig sem jutott el, ugyanis egy védőt talált el vele, a sorfalból.
Az Anderlecht egyébként emberhátrányban fejezte be a találkozót, ugyanis az amerikai válogatott középpályás, Sacha Kljestan a kiállítás sorsára jutott, második sárgalapjának köszönhetően.
A döntetlennel az Anderlecht halvány túlélési esélyei valóban halványak, míg a PSG kieséséhez csoda kellene, az utolsó két fordulóban.

Paris Saint-Germain – RSC Anderlecht 1-1 (0-0)
Parc de Prince, Párizs
Vezette: Marijo Strahonja (horvát)
PSG: Sirigu – Van der Wiel, Alex, Marquinhos (Silva, 62. perc), Maxwell – Motta, Matuidi, Verratti (Ménez, 76.) – Lucas, Ibrahimovic, Lavezzi (Pastore, 75.).
Anderlecht: Kaminski – Deschacht, Kouyaté, Mbemba, Vanden Borre – Milivojeciv, Kljestan – N’Sakala, de Zeeuw (Nuytinck, 90+1. perc), Praet (Acheampong, 79.) – Mitrovic (Tielemansm, 87.).
Gólszerzők: Ibrahimovic (70. perc), illetve de Zeeuw (68.)
Sárgalapok: Maxwell (57. perc), illetve Kljestan (41.), Milivojevic (48., 82.), Kaminski (90+2.)

És akkor bemutatjuk a lehető legrosszabb forgatókönyvet, amit a mai modern, európai futball meg tud szülni magából. Sajnos ismét Megyeri Balázs kispadozásával kell kezdenünk, túl sok szót nem érdemlő összefoglalónkat. Szinte hihetetlen a spanyol edző, Míchel ezen döntése is, ám az még jobban, hogy hagyja, hogy csapata, már-már önhatalmúlag az álmosító, és egyben mégis vérlázító görögfocit játszani. Ugyanis az Olympiakosz már a 13. percben megszerezte a vezetést, egy Manolasz fejessel. Ezt követően jött a szokásos menetrend: a görögök beálltak védekezni, de még csak komolyabb kontrajátékra sem voltak hajlandóak, így megölve, a formán kívül játszó Benfica játékát, Azért szembeötlő volt, hogy bizony a portugál gárda jóval többre lenne képes, kérdés, hogy a pocsék hangulatú csapatot fel tudja-e még rázni, a nem túl sok tekintéllyel bíró vezetőedző, Jorge Jesus.
A pireuszi együttes a második játékrészre még inkább visszavett, gyanítható, hogy többen elszunyókáltak, még a stadionban is. Persze a győzelem még győzelem, és az 1-0-val az Olympiakosz bizony nem csak megverte, a Benficát, de egy lépésre került, a továbbjutástól, míg a portugálok a kieséstől.

Olympiakosz Pireusz – SL Benfica 1-0 (1-0)
Jorgosz Karaiszkákisz Stadion, Pireusz
Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Olympiakosz: Jiménez – Holebasz, Sziovasz, Manolasz, Salino – Szamarisz, Maniatisz –Fuster (Bong, 74.), Saviola (Dominguez, a szünetben), Yatabaré (N’dinga (56.) – Mitroglu.
Benfica: Artur – Silvio, Garay, Luisão, Pereira – Matic, Pérez – Markovic (Djuricic, 74. perc), Gaitán, Amorim (Cavaleiro, 79.)– Cardozo (Lima, 71.).
Gólszerzők: Manolasz (13. perc)
Sárgalapok: Yatabaré (38. perc), Jiménez (85.), N’dinga (89.), Dominguez (90+2.), illetve Pereira (33.), Matic (37.), Amorim (42.)

A „C” csoport állása:
1. PSG 4 3 1 0 13-2 10 pont
2. Olympiakosz 4 2 1 1 6-5 7 pont
3. Benfica 4 1 1 2 3-5 4 pont
4. Anderlecht 4 0 1 3 1-11 1 pont

Balogh József