Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Remi Torinóban, nehéz helyzetben a Juve; megfáztak a törökök Dániában

A 2013/2014-es BL szezon „B” csoportjának negyedik fordulójában a Real Madrid 2-2-es történelmi döntetlent ért el Torinóban, míg a Galatasaray kikapott Koppenhágában. Az olaszok az utolsó helyen állnak pillanatnyilag, míg a királyiaknak már csak egy pont kell a biztos továbbjutáshoz és az első helyhez.

Juventus – Real Madrid 2-2 (1-0)
G.: Vidal (42. – büntetőből) Llorrente (65.) ill. Ronaldo (52.) Bale (60.)

Több mint negyvenezer néző bíztatta a hazaiakat a Juventus Arénában. A félidő első felében biztonsági játékot játszott mindkét együttes, de kapura az olaszok voltak veszélyesebbek, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a Madrid nem tudta kivenni a játékból Andrea Pirlot, míg a másik oldalon Llorrente árnyékként követte Xabi Alonsot, ellehetetlenítve ezzel a baszk játékost. Az első helyzetet mégis a Real jegyezte Ronaldo révén, aki a 9. percben lefutotta a jobb oldalon Asamoaht, de lövése keresztben elment a kapu előtt. Buffon rajta volt. Négy perccel később Bale lőtt ballal kissé oldalról úgy nyolc méterről, de az olaszok kapusa védett. Nem sokkal ezután egy bal oldali beadásba Pepe rosszul tette bele a lábát, Iker Casillas bravúrral hárított. Majdnem öngól tehát. A játékrész felére kissé megélénkült a meccs és ez – elsősorban Juventus – helyzetekben is megmutatkozott. A mérkőzés eddigi legnagyobb ziccere maradt ki a 27. percben: Tévez tekert a tizenhatos bal sarkáról a hosszúra, az ötösről Marchisio fejelt tisztán Marcelo mellől, de San Iker hatalmas reflexszel, lábbal mentett. A 38. minutumban Vidal megpattanó bombáját ütötte ki a spanyol hálóőr. Öt perccel a félidő lefújása előtt Varane rossz ütemű belépője után Pogba maradt a földön a büntetőterületen belül. Tizenegyes! Vidal állt a labda mögé és a bal felsőbe bombázott. Iker érezte, de nem védhetett. 1-0! Casillasnak ez volt a tízedik gólja, amit büntetőből kapott a BL-ben, és ez rekord. Még a lefújás előtt Marcelo centerezett középre, Benzema és Ronaldo egymást zavarta, végül a portugál öt méterről fölé bombázott. Ez volt az első félidő.

A második játékrész madridi labdajáratással indult, de ekkor már nem a Juventusnak kellett az eredmény után futnia. Az 52. percben aztán a semmiből egyenlített a Real Madrid. Caseres passzolta oda a labdát Benzemához a saját térfelén. A francia köszönte és jó ütemben ugratta ki Ronaldot, aki nem is hibázta el, jobb belsővel a kimozduló Buffon felett a kapu bal oldalába lőtt. 1-1! Ez volt Ronaldo szezonbéli nyolcadik, pályafutása 59. BL gólja, a Madridnak pedig a 300. idegenbeli kupatalálata. Ezen kívül a spanyolok zsinórban a huszadik európai kupamérkőzésükön találtak be, ami ugyancsak rekord. Pár perccel a gól után Xabi Alonso lőtt úgy tizennyolcról ballal egy bődületes felső lécet. Ezután pedig az olaszok előtt adódott nagy lehetőség: Marchisio lövését védte hatalmas bravúrral Casillas, a kipattanó utáni ismétlést pedig Pepe vágta ki a gólvonalról. Egy órányi játék után a Madrid vezetést szerzett Gareth Bale gyönyörű egyéni akciója után. CR-től kapta a labdát. A walesi a tizenhatos jobb sarkától ballal befelé megtolta Asamoah mellett, majd elemi erővel lőtte vissza a labdát a bal alsóba, mielőtt Bonucci odaért volna. Buffon nem védhetett. 1-2! Ez volt Bale első BL találata habfehérben. Öt perccel később jött Llorrente, aki az első meccsen is betalált Ronaldohoz hasonlóan. Az első gólnál hibázó Caseres adott be jobbról, a baszk csatár megelőzte a rosszul helyezkedő Varane-t és gyönyörű gólt fejelt a bal alsóba. 2-2! A francia védő ebben a gólban is alaposan benne volt. Ez eddig nem az ő meccse. A spanyolok tehát nem sokáig örülhettek a vezetésnek. Picivel később Benzema újra vezetéshez juttathatta volna a vendégeket, kitűnő labdát kapott, de 6-7 méterről képtelen volt eltalálni a kaput. Az utolsó negyed órában mindkét edző cserékkel próbálta frissíteni csapatát, egyedül Quagliarella veszélyeztette San Iker kapuját a hátralévő percekben, de a meccs végére a Madrid lenyelte a labdát és a két csapat története során először döntetlent játszott egymással. A Real így szinte biztos továbbjutó, egy pont kell már csak nekik, a Juventus pedig az utolsó helyről várhatja a folytatást. Conte csapata tehát nincs irigylésre méltó helyzetben.

FC Köbenhavn – Galatasaray 1-0 (1-0)
G.: Braaten (6.)

A csoport másik mérkőzésén az eddig egy ponttal szerénykedő dánok azt a török csapatot látták vendégül, akik egy győzelemmel nagy lépést tehettek volna előre a csoportban. A Koppenhágának volt miért visszavágni, hiszen az előző fordulóban, Isztambulban 3-1-re kikaptak Drogbáéktól. A mérkőzés jól indult a hazaiaknak, a 6. percben Braaten góljával megszerezték a vezetést. 1-0. Gislason volt az előkészítő. Két perccel később a kapufát találta el fejjel Jorgensen, könnyen lehetett volna 2-0 az állás. Negyed óra elteltével újabb dán helyzet maradt ki, a gólpasszos Gislason rosszul találta el a szélről betett labdát. A 34. percben Felipe Melo is a kapufát találta el vendégoldalon, nincs tehát egyenlítés. A félidő vége előtt Braaten megszerezhette volna saját maga és csapata második gólját, de lövését védte Iscan. Drogba egyenlíthetett volna nem sokkal később, de lövése a léc fölé szállt.

A szünet utáni játékrész eseménytelenül telt, a kapuk nem forogtak igazi veszélyben. A Koppenhága tartotta egy gólos előnyét, a török csapat pedig nem bírt felülkerekedni a hazaiakon. A győzelem azt jelentette, hogy a dánok feljöttek a harmadik helyre a táblázaton, a Galata második ugyan, de mindkét csapatnak egyaránt 4-4 pontja van, gólkülönbségben jobbak csak a törökök.

A következő fordulóban: Real Madrid – Galatasaray és Juventus – FC Köbenhavn mérkőzéseket rendeznek majd.

A csoport állása:

1. Real Madrid  4 3 1 0 14:4  10p.
2. Galatasaray  4 1 1 2  6:10   4p.
3. Köbenhavn     4 1 1 2   3:8    4p.
4. Juventus        4 0 3 1   6:7    3p.

Balinho

 
http://www.youtube.com/watch?v=z8ohtL61Js4