Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Bayern München átgázolt az RB Leipzigen – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 4. fordulójának második rangadóján az RB Leipzig a Bayern Münchent fogadta. Szoboszlai Dominik ismét a kezdőben kapott helyett, Gulácsi és Orban mellett. Habár egész mérkőzésen jó játékot mutattak be a lipcseiek, nem igazán tudtak helyzeteket kialakítani, ezt pedig megbosszulta a Bayern, ami végül nagyon simán megnyerte a mérkőzést. 

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Rögtön az első félidő elején Szoboszlai beadása Müller kezéről pattant vissza, azonban a játékvezető továbbot intett és nem is nézte meg az esetet, mert szerinte túl közelről jött a labda. A 6. percben Szoboszlai tette tovább a labdát a bal szélen felfutó Angelino elé, aki 8 méterről, éles szögből lőtt, de épp Neuer kezei közé. A 8. percben Müller szöglete Lewandowskit találta meg középen, aki ezt követően a kapu jobb oldala mellé lőtt. A 11. percben Kampl sodorta el a labdát Goretzka elől, ám úgy tűnt, hogy kézzel, amit a játékvezető a VAR segítségével meg is nézett és végül tizenegyest ítélt a Bayern Münchennek. Lewandowski állt oda a labda mögé, majd magabiztosan, Gulácsi mellett talált a kapu jobb oldalába, ezzel megszerezve a vezetést csapatának. A 23. percben Kampl próbálkozott távolról, ám Neuer magabiztosan védett, két perccel később pedig Olmo távoli lövése szállt el a kapu felett. A 36. percben Szoboszlai szabadrúgása után bizonytalanodott el a müncheni védelem, majd Simakan bólintotta befelé a labdát, amire középen érkezett is André Silva, de a fejesét magabiztosan fogta Neuer. Két perccel később már Lewandowski tette le Goretzkának a labdát, aki már lőtt is volna, de Orban szögletre mentett az utolsó pillanatban. A Leipzig bár többet birtokolta a labdát, ezzel nem sokra ment, mert nem igazán tudott nagy helyzetet kialakítani, egészen a 44. percig, amikor Nkunku tette vissza lövésre Olmónak, aki 16 méterről a jobb felsőt célozta meg, ám Neuer bravúrral védeni tudott. Ezzel le is telt az eseménydús első játékrész.

A második félidőt viszont nagyon jól kezdték a bajorok, mivel a 47. percben már kétgólosra növelték az előnyüket: Davies adta középre a labdát, ahol Musiala érkezett, aki az átvétel után a jobb alsó sarokba lőtte a játékszert. Az 51. percben André Silva is betalált ugyan, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Az 54. percben viszont a Bayern meglőtte a harmadik szabályos találatát is: Musiala középmagasan adta be középre a labdát, amibe Gulácsi nem tudott belekapni, mellette viszont Leroy Sané érkezett, aki alig egy méterről a kapuba sodorta a játékszert. Nem kellett sokat várni a következő gólra sem, ám az 58. percben az RB Leipzig szépített egy szépségdíjas találattal: Laimer vette át a labdát a kaputól jó 35 méterre, majd óriási erővel a bal felsőbe bombázta azt, Neuer hiába repült, nem tudta védeni. Továbbra is többet birtokolta a labdát a lipcsei csapat, de ezzel nem igazán tudtak mit kezdeni. A 69. percben Davies vesztette el a labdát a bajorok tizenhatosánál, majd Kampl tette le lövésre az érkező Forsbergnek, aki a jobb felsőt vette célba, de a kapu helyett Nkunku fejét találta el. Sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés, amikor a 83. percben Poulsen harcolt ki szabadrúgást a müncheni kaputól 24 méternyire, amihez Nkunku állt oda. Lövése ígéretesen csapódott, de végül jó fél méterrel eltekeredett a bal felső sarok mellett. A 89. percben a lipcseiek volt játékosának, Sabitzernek is volt egy nagy helyzete, amikor Davies passzából kapásból lőtt, ám Gulácsi remek reflexmozdulattal védett, a kipattanót pedig kapu fölé fejelte az osztrák. Az utolsó gól végül a 92. percben érkezett, amolyan kegyelemdöfésként: Kimmic passzolt tökéletesen Choupo-Moting elé, aki közelről lőtt a kapu jobb oldalába, ezzel lezárva a mérkőzést.

RB Leipzig – Bayern München 1-4 (0-1)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse) Vezette: Deniz Aytekin
Gólszerzők: Lamier (58.) ill. Lewandowski (12. – büntetőből), Musiala (47.), Sané (54.), Choupo-Moting (90+2.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

RB Leipzig: Gulácsi; Mukiele, Orban (Klosterman, 80.), Simakan, Angelino (Gvardiol, 59.); Laimer (Haidara, 59.), Kampl; Szoboszlai, Olmo (Forsberg, 59.), Nkunku; André Silva (Poulsen, 71.). Vezetőedző: Jesse Marsch

Bayern München: Neuer; Pavard (Süle, 75.) Upamecano, Lucas Hernández, Davies; Kimmich,  Müller (Stanisic, 75.), Goretzka (Sabitzer, 59.); Gnabry (Musiala, 45+1.), Lewandowski (Choupo-Moting, 59.), Sané. Vezetőedző: Julian Nagelsmann

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund: 3-4
Freiburg – Köln 1-1
Fürth – Wolfsburg 0-2
Hoffenheim – Mainz 0-2
Union Berlin – Augsburg 0-0
RB Leipzig – Bayern München 1-4

Vasárnap:
15:30 Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart
17:30 VfL Bochum – Hertha BSC
19:30 Borussia Mönchengladbach – Bielefeld

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: