Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA: Wenger még mindig kétévente akar vb-t

Egyre inkább tűnik valószínűnek, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség végigviszi a tervezetét, és valóban kettő évente örülhetünk majd annak, hogy a világ legerősebb válogatottjai megméretnek a Jules Rimet-trófeáért.

(Photo by Adam Pretty/Getty Images)

A világrengető újítás egyik legnagyobb élharcosa a FIFA alkalmazásában álló Arséne Wenger. Az Arsenal korábbi menedzserének egyébként is az a munkája a szövetségnél, hogy a fejlődés, előrelépés lehetőségeit keresse. A francia szakember szerint elkerülhetetlen a változás, és saját tapasztalata szerint is egyre többen állnak mellé. Igaz, konkrétan megnevezni nem kívánt senkit a Reppublicanak adott nyilatkozatában:

„Topjátékosok is vannak velem. Szeretném, ha a majdani selejtezők csoportosulnának, és évente egy-két válogatott „ablakban” lennének, a szezon hátralévő részében pedig hagyni a játékosokat a klubjaiknál. Ez nem egy zártkörű és kizárólagos bajnokság lenne, hanem egy befogadó megmérettetés, lehetőséget biztosítva minden ország számára. A hagyomány nem jelenti azt is, hogy egy helyben kell ácsorogni. Bizonyos számú játékossal konzultáltunk, és tudom, hogy szívesebben játszanának fontosabb mérkőzéseken. Azt edzőknek is jobb feltételek lehetnének a munkához és a csapatuk fejlesztéséhez.”

– elmélkedett, Wenger.