Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölcsönadta szélsőjét a Manchester United! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy kölcsönadta fiatal szélsőjét, Amad Diallót a Rangersnek.

(Photo by Richard Callis/Eurasia Sport Images/Getty Images)

2021 januárjában érkezett a Manchester United együtteséhez az Atalantától Amad Diallo, akit egyértelműen a jövő emberének szánnak a “Vörös Ördögöknél”. Az elefántcsontparti futballista az előző szezonban 8 mérkőzésen már megmutathatta tudását Manchesterben, amelyeken 1-1 gólt és gólpasszt jegyzett. A mostani idényben viszont egyáltalán nem számítottak rá a felnőttek között, mindössze 1 Bajnokok Ligája találkozón léphetett pályára 68 perc erejéig. Már a nyári átigazolási időszakban is kölcsön akarták őt adni a Feyenoord együttesének, ám akkor  egy sérülés végül megakadályozta a transzfer létrejöttét. Most viszont sikerült kölcsönadni a szélsőt, méghozzá Skóciába a Rangers gárdájához. A 19 esztendős futballista a szezon végéig fog szerepelni a skót csapatnál, vásárlási opció nélkül. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta Diallo:

Örülök, hogy kölcsönbe kerülhetek a Rangers csapatához. Karrierem ezen szakaszában ez egy hatalmas dolog, hogy egy ekkora klubban játszhatok, amely több fronton is harcban áll. Ez egy kiváló lehetőség számomra, hogy egy új környezetben kipróbáljam magam. Már nagyon várom az első edzést, és hogy találkozhassak a társakkal.

Diallo már a harmadik játékos a Manchester Unitednél, akit a tél folyamán kölcsönadnak, Axel Tuanzebe és Anthony Martial után.

Manchester United

Érkezők: –

Távozók: Axel Tuanzebe (Napoli – kölcsön), Anthony Martial (Sevilla – kölcsön), Amad Diallo (Rangers – kölcsön)