Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: vereséggel indult az új éra

A 4. fordulóból elhalasztott meccsen debütált a Ferencváros kispadján Sztanyiszlav Csercseszov, illetve a kezdőben kapott helyet a téli szerzemény, a nigériai támadó, Fortune Bassey. Egyikünk nem sem lehetett sok öröme, mivel a Fradi kikapott, ráadásul korán emberhátrányba kerültek, ezért az orosz mester Bassey-t áldozta be.

A Puskás Akadémia kezdte jobban a találkozót, azonban a hazai csapat csak szabadrúgásból veszélyeztetett. Eközben a ferencvárosi Muhamed Besic egy kőkemény szerelés után megúszott egy piros lapot, a videózás után sem láttak szabálytalanságot. Pár perccel később a bosnyák játékos sárga lapot, majd a 24. percben a második lapját is megkapta.
Az emberhátrány után sem sokban változott a játékképe. Sőt a félidő utolsó pár percében a Fradinál volt többet a labda, azonban a félidő utolsó jelenetei a Puskásé volt. Először még Dibusz hatalmas bravúrral védte van Nieff lövését, de a védés utáni szögletből, már betalált a hazai csapat. A van Nieff által belőtt labdára Nunes érkezett üresen és fejelt a kapuba.

A második félidő elején bekezdett a hazai csapat, azonban gólt nem sikerült szerezniük. Ezután a Ferencváros átvette az irányítást, azonban a lefújásig alig-alig tudtak helyzetbe kerülni, így pedig a Puskás otthon tartotta a három pontot, így megerősített helyét a dobogón.

Puskás Akadémia – Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)
Helyszín: Felcsút, Pancho Aréna Vezette: Bognár T.
Gólszerző: Nunes (45.+4) ill.
Sárga lapok: Gera (88.), Szolnoki (89.), Slagveer (90.+2) ill. Besic (15.), Civic (90.+2)
Kiállítva:ill. Besic (24.)

Puskás: Markek – Mezghrani, Nunes, Spandler, Szolnoki – Slagveer, van Nieff, Favorov (Skribek 84.), Komáromi (Gera 76.) – Corbu (Urblik 76.), Kozák
Vezetőedző: Hornyák Zsolt

FTC: Dibusz – Botka (Wingo 71.), Blazic, Dvali, Civic – Besic, Loncar (Boli 57.) – Zubkov (Mak 71.), Tokmac, Uzuni – Bassey (Vécsei 28.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye