Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: ezek voltak a visszatérő Traoré első szavai

A minap vált hivatalossá, hogy a tavaszt egykori nevelőklubjában, az FC Barcelonában fogja tölteni a spanyol válogatott szélső, Adama Traoré. A valójában mali játékos a Wolverhamptontól érkezett kölcsönbe azzal a céllal, hogy új lendületet hozzon a katalánok támadásaiba.

(Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Késő őszi érkezése után több fontos feladat is várt Xavira. Az új edzőnek megoldást kellett találnia olyan égető kérdésekre is, hogy akkor mostantól ki vagy kik fogják szerezni a Barcelona góljait. Ebben a problémakörben lehet segítségére a Masia egykori növendéke, a nyolcszoros válogatott Adama Traoré.

A 26 éves jobbszélső ugyan nem produkált éppen túl jó idényt eddig a Wolverhamptonban, ám a Barca mégsem szégyellte kölcsönvenni őt, mégpedig egy kedvező elővásárlási joggal. Traoré így nyilatkozott a szerződése aláírása után:

„Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, hosszú idő telt már el. Ez egy különleges pillanat, itt van a családom, a barátaim. Különleges pillanat, és most szeretném visszaszerezni a boldogságomat is a pályán.”

– fogadkozott az izomkolosszus játékos, aki egykor négy tétmeccsen kapott lehetőséget a Barcelona tehetségeként.

Traoré első bevetésére jövő vasárnap kerülhet sor, az Atlético Madrid ellen esedékes rangadón a Camp Nou-ban.