Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megegyezett egymással a Tottenham és a Juventus – sajtóhír

Megbízható sajtóbeszámolók szerint a Juventus korábbi sportigazgatója, Fabio Paratici két létszámfeletti játékost igazol a torinóiaktól a Tottenham csapatához, miután mindkettőjük érkezése immár biztosra vehető…

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Fabrizio Romano beszámolói értelmében a Tottenham csapata 19+6 millió euró ellenében szerzi meg Rodrigo Bentancur játékjogát a Juventustól, a játékos pedig az uruguayi válogatottnál eshet át a szükséges orvosi vizsgálatokon. Eközben a szintén ugyanezen irányon váltani készülő Dejan Kulusevski vasárnap este Londonba utazott szerződése megkötésére, a kiszivárgott híresztelések értelmében másfél évre kölcsönben, 5+35 millió eurós vételi opcióval kerül.ű

A 23 éves uruguayi középpályás 2017-es leigazolása már csaknem 200 tétmérkőzést játszott a Bianconeri színeiben. Bentancur az elmúlt három idényben évente több mint 40 fellépést számlált, és az aktuális szezonban is állandó szereplő. Tulajdonképpen alapembernek számít a középpályán, de a szurkolók rendszerint sok kritikával illetik játékát, és az olasz sajtó szerint a klubnál sem makulátlanul elégedettek a teljesítményével, így nyitottak az eladására.

A 21 esztendős svéd szélsőt a Juventus 2020 januárjában szerezte meg az Atalantától, az akkori tavaszt még kölcsönben a Parmában töltötte, az elmúlt idényben azonban 35 bajnokin és összesen 47 tétmérkőzésen lépett pályára. Kulusevski állandó résztvevője lett a csapatának, összesen hét gólig jutott. Az évad második felében viszont sokszor csak epizódszerep jutott számára. Az új szezonban is hiába lépett pályára 20 bajnokin, többnyire csak a kispadról vetették be, és nem titkoltan nem szerepel a hosszú távú tervekben a neve.

Kettejük eladásán túl az egybehangzó olasz sajtóvárakozások szerint a helyi rekordbajnok megszerezheti Denis Zakariát a Borussia Mönchengladbachtól.

Tottenham Hotspur – téli átigazolások

Érkezők: –

Távozók: –

Juventus – téli átigazolások

Érkezők: Dusan Vlahovic (Fiorentina – 81,6 millió)

Távozók: Mohamed Ihattaren (Ajax Amszterdam – kölcsön)