Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aubameyang már megérkezett Barcelonába – videóval

Már Barcelonában van az Arsenalnál kegyvesztett csatár, Pierre-Emerick Aubameyang, aki a katalánokhoz igazolhat kölcsönben. Az erről készült videót Gerard Romero osztotta meg a közösségi médiában, aki decemberben Ferran Torres klubváltását is az elsők között jelezte a spanyol sajtóban.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Hétvégén már arról szóltak a hírek, hogy a gaboni támadó Spanyolországba szerződik nyárig, ma már a hivatalos bejelentés is megtörténhet. A 32 éves csatárnak az előző év végén megromlott a viszonya Mikel Arteta vezetőedzővel, aki fegyelmi vétség miatt a csapatkapitányi karszalagtól is megfosztotta. A londoniaknál december eleje óta keretbe sem került támadó ezzel a kölcsönnel adhat új lendületet a pályafutásának.

Aubameyang 2005-ben igazolt Európába, három évvel később pedig már az AC Milan kötelékébe tartozott, igaz nem kapott lehetőséget az első csapatban, kölcsönben szerepelt a Dijonban, a Lille-ben, a Monacóban és a Saint-Étiennében is. Utóbbi végül 2012 januárjában megvásárolta a Milantól. A zöld-fehéreknél másfél szezont töltött, utána leigazolta a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund.

A sárga-feketéknél töltötte legszebb éveit Aubameyang, 213 mérkőzésen 141 gólt szerzett, a 2016-2017-es idényben ő lett a bajnokság gólkirálya 31 találatot szerezve. 2018 telén 65 millió euróért igazolt az Arsenalba. 163-szor ölthette magára az „ágyúsok” mezét és 92 gól mellett 21 asszisztot ért el. 2009-ben mutatkozott be hazája, Gabon válogatottjában, ahol 72 meccsen 30-szor volt eredményes.

FC Barcelona – téli átigazolások

Érkezők: Ferran Torres (Manchester City – 55 millió), Dani Alves (klub nélkül – ingyen), Adama Traoré (Wolverhampton – kölcsön, opciós vételi joggal)

Távozók: Sergio Agüero (visszavonult), Philippe Coutinho (Aston Villa – kölcsön), Álex Collado (Granada – kölcsön), Yusuf Demir (Rapid Wien – kölcsönből vissza)

Arsenal – téli átigazolások

Érkezők: –

Távozók: Sead Kolasinac (Marseille – ingyen), Calum Chambers (Aston Villa – ingyen), Ainsley Maitland-Niles (AS Roma – kölcsön), Pablo Marí (Udinese – kölcsön)

További átigazolási hírekért kövesse folyamatosan frissülő cikkünket!