Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új gólgyárossal rohamoz a feljutásért a Parma – HIVATALOS

A szebb napokat is látott Parma csapata egy új, gólerős támadó kölcsönvételével igyekszik felturbózni játékos keretét az aktuális idény második felére…

 

Az olasz bajnokságban (Serie B) szereplő Parma együttese az idény második felére kölcsönvette az élvonalbeli sereghajtó Salernitana együttesétől a nigériai gólgyáros, Simy játékjogát.

A 29 esztendős középcsatár 2016 és 2021 között a Crotone játékosa volt, amely soraiban öt szezon alatt minden sorozatot figyelembe véve 159 mérkőzésen 66 gólt szállított. Simy 2020-2021-es idényben a Serie A-ban is 20 gólt szerzett a kieső csapat színeiben, mellyel az egész mezőny ötödik legeredményesebb játékosa lett Cristiano Ronaldo (Juventus, 29), Romelu Lukaku (Inter, 24), Luis Muriel (Atalanta, 22) és Dusan Vlahovic (Fiorentina, 20) mögött. Ráadásul egy évvel korábban, a másodosztályú feljutás évében ugyancsak húsz alkalommal volt eredményes a Serie B-ben.

Ezzel szemben a mostani állomáshelyén nem találta a helyét, az olasz élvonal kiesőjelöltje színeiben 19 pályára lépés alatt egyetlen találat fűződött a nevéhez.

A Parma 20 forduló alatt szerzett 24 pontjával a 20 csapatos olasz másodosztályú mezőny 12. pozíciót birtokolja, egyelőre nyolc ponttal van lemaradva a rájátszástól.