Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dembélé a Barcelona nyakán maradt

Ugyan a világsajtóban közel egy tucatnyi csapattal boronálták össze, és minden bizonnyal valóban zajlottak tárgyalások az eladásáról, a Barcelona képtelen volt túladni egykori sztárigazolásán…

(Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

A januári átigazolási időszak hétfő esti zárásáig nem tudott megoldást találni a Barcelona csapata Ousmane Dembélé helyzetére, aki így továbbra is marad a katalán óriás alkalmazásában.

Fabrizio Romano információi szerint a lejáró szerződésű támadó megszerzése iránt a Manchester United nem mutatott érdeklődést, a Chelsea csapatával nem kezdeményeztek tárgyalásokat, a Tottenham sosem volt reális, az Arsenalnál nem került képbe a megszerzése, a Paris Saint-Germain együttesével pedig nem sikerült dűlőre jutniuk.

Mint ismeretes, a 24 esztendős csatár a 2019-2020-as szezonban sérülései és formahanyatlása miatt mindössze öt bajnokin és négy BL-meccsen tudott csapata rendelkezésére állni, és csupán egyetlen találat fűződött a nevéhez. Az előző idényben viszont újra egyre hasznosabb tagja tudott lenni a csapatnak, minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzés alatt 11 találatot jegyzett a 2020-2021-es kiírásban, így újra ki tudta harcolni magának, hogy csapatánál számítsanak rá. A mostani idényben azonban megint mindössze nyolc meccsen játszott egészségi állapotából kifolyólag.

Dembélé ennek egyelőre kevésbé tudta igazolni az előzetesen hozzáfűzött reményeket, hiszen emlékezhetünk rá, hogy 2017 nyarán 105 millió euró és további bónuszok ellenében igazolta le őt a Barca a Borussia Dortmundtól.

Albert Roge beszámolói értelmében a Barca azt is fontolóra vette, hogy felbontsa Dembélé szerződését, hogy a megállapodásból hátralévő fél évben ne kelljen fizetnie a bérét.