Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Több hónapos kihagyás vár az Olympique Lyon sztárjára

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Lyon csapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy műteni kell támadó középpályásukat, Rayan Cherkit.

(Photo by John Berry/Getty Images)

Az Olympique Lyon szombaton az AS Monaco vendége volt, és 2-0-ra kikapott a hercegségi csapattól. A mérkőzésen ráadásul megsérült Rayan Cherki is, aki már nem jött ki a találkozó második félidejére.

A játékost azóta megvizsgálta a klub orvosi stábja, és a Lyon most közleményt adott ki Cherki sérülésével kapcsolatban. A francia támadó középpályás lábfejében törést fedeztek fel, ami miatt műteni kell, emiatt pedig minimum 3 hónapig nem léphet pályára.

“Rayan Cherki jobb lába megsérült az AS Monaco elleni szombati bajnoki mérkőzésen. A játékoson elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy Cherki fáradásos lábközépcsont törést szenvedett a lábában, ami operációt igényel. A műtétet szerdán fogják végrehajtani. Cherkit a következő időszakban megfigyelés alatt tartjuk, ami minimum 3 hónapig fog tartani”

– írta a Lyon a közleményében. Mindez azt is jelenti, hogy valószínűleg Cherki ebben a szezonban  már nem játszhat.

A 18 éves középpályás eddig 22 mérkőzésen lépett pályára a jelenlegi idényben a Lyon színeiben, amelyeken 2 gólt és 4 gólpasszt is jegyzett.