Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Veszélyben az egykori svájci kapitány állása – sajtóhír

Nemzetközi sajtóhíresztelések szerint komoly veszélyben van a francia bajnokságban (Ligue 1) a kieső zónában tanyázó Girondins Bordeaux vezetőedzőjének állása csapata legutóbbi súlyos vereségét követően…

(Photo by Anton Uzunov/Getty Images)

Ekrem Konur információi szerint a francia bajnokságban (Ligue 1) gyengélkedő Girondins Bordeaux csapata komolyan fontolóra vette vezetőedzője, Vladimir Petkovic menesztését az elmúlt hétvégén a Stade Reims gárdájától elszenvedett 5-0-s vereséget követően.

Az 57 éves bosnyák származású szakember 2014 és 2021 között hét éven át volt a svájci válogatott szövetségi kapitánya, még a helyi állampolgárságot is megkapta. Petkovic irányítása alatt a tavalyi Eb-negyeddöntőt megelőzően Svájc nemzeti csapata a 2016-os kontinensbajnokságon és a 2018-as vb-n egyaránt nyolcaddöntős volt. A nyári távozását követően tavaly júliusban nevezték ki őt a bordeaux-i gárda kispadjára, amellyel azonban finoman szólva is várakozáson alul teljesít.

A Girondins csapata 23 forduló alatt szerzett 20 pontjával jelenleg csak az utolsó előtti helyet foglalja el a francia élvonalban, miközben négy mérkőzést nyertek meg nyolc döntetlen és 11 vereség mellett.