Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eriksen edzésbe állt új csapatánál

A tavaly nyáron még újraélesztett Christian Eriksen a kényszerű klubváltását követően a hétfői napon edzésbe állt új csapatánál, és arra készül, hogy hamarosan újra mérkőzést játsszon…

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brentford csapatához leszerződő Christian Eriksen a hétfői napon edzésbe állt és reményei szerint néhány héten belül meccskörülmények között is visszatérhet a pályára.

Arra jutottunk, hogy semmi sincs, amit ne tudnék most megcsinálni, ahogy sétálok, úgy futhatok is, és akkor játszani is tudok. Az elmúlt három-négy hónapban mindenféle tesztet elvégeztünk itt és Amszterdamban is, és minden a lehető legnagyobb rendben volt. Nincs akadálya, hogy újra bajnokikon szerepeljek” – jegyezte meg a közelmúltban.

Mint ismeretes, a 29 éves középpályás a múlt nyári Európa-bajnokságon a Dánia-Finnország mérkőzés közben összeesett a pályán és újra kellett éleszteni. Eriksen hirtelen szívmegállása után beültetett defibrillátort kapott. Addigi csapata az olasz Inter azonban így nem foglalkoztathatta őt, mivel az olaszországi jogszabályok értelmében ilyen beavatkozással senki nem végezhet profi sportot, így a milánói klubbal múlt decemberben szerződést bontott.

Tottenham és az Ajax egykori játékmestere azóta a dán Odense edzéseit látogatta, s próbálta felmérni állapotát, mivel az orvosai szerint a szervezetét nem lenne szabad újra olyan terhelésnek kitennie, amilyen a profi sportolókat éri, azonban úgy tűnik, eltántoríthatatlan a visszatérést illetően.