Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Külföldön váltott klubot a magyar válogatott szélsője – HIVATALOS

A magyar válogatott szélsője török klubjából a svájci bajnokság élcsapatához tette át székhelyét kölcsönben az aktuális idény végéig…

(Photo by Christof Stache – Pool/Getty Images)

A svájci élvonalban szereplő Young Boys együttese a szerdai napon jelentette be, hogy az évad hátralévő részére kölcsönvette Varga Kevin játékjogát a török Kasimpasa gárdájától. A megállapodás értelmében a magyar válogatott játékosának kölcsönszerződése nem tartalmaz vásárlási opciót a berni klub számára.

A 25 esztendős szélső a Debrecen csapatában nevelkedett, néhány hazai kölcsönt leszámítva a Loki alapemberének bizonyult, majd 2020. szeptemberében szerződött a török klubhoz. Varga az elmúlt idényben még állandó játéklehetőséget kapott az isztambuli csapat színeiben, s 37 bajnoki pályára lépés alatt négy-négy találatot és előkészítést jegyzett, azonban az aktuális kiírásban elvesztette kezdőhelyét és jóval kevesebb lehetőséghez jutott. A magyar játékos a 2021-2022-es kiírásban 16 tétmérkőzésen lépett pályára (ebből nyolcszor csereként), és összesen két gólt szerzett a Kasimpasa színeiben.

Varga 2018-as debütálása óta 13 alkalommal lépett pályára a magyar nemzeti együttes színeiben.

Átigazolásával immár a harmadik magyar labdarúgó került a svájci bajnokságba, miután a magyar válogatott jobbhátvédje, Bolla Bendegúz a Wolverhampton Wandererstől szerepel kölcsönben a Grasshoppersben, míg a Puskás Akadémia 17 éves tehetsége, Gruber Zsombor kölcsönben a Basel utánpótlásában pallérozódik.