Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: a Honvéd és a Paks is sikerrel vette az akadályt

A szerdai napon újabb találkozókat bonyolítottak le a MOL Magyar Kupa 2021-2022-es kiírásának nyolcaddöntőjében…

 

A Budapest Honvéd csapata hátrányból fordítva jutott tovább, miután 2-1-re legyőzte idegenben az NB II-ben élcsapatnak számító Kecskemét együttesét. A lila-fehérek a második játékrész elején ragadták magukhoz az előnyt, a fővárosi gárda azonban szerb gólfelelőse, Nenad Lukic duplájával a maga javára fordította a mérkőzést. A mindent eldöntő találat tizenegyesből született bő tíz perccel a rendes játékidő vége előtt.

Kecskemét (II.) – Budapest Honvéd 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Belényesi (51.), ill. Lukic (60., 78. – a másodikat büntetőből)

Bognár György egykori és mostani csapatának egymás elleni mérkőzésén a favorit Paks 2-0-ra diadalmaskodott a Csákvár otthonában. Az NB I-es gárda mindkét gólját Haraszti Zsolt szerezte, aki mindkét félidőben eredményes tudott lenni egy-egy alkalommal, így csapata magabiztosan vette az akadályt, és jutott tovább a legjobb nyolc együttes közé.

Csákvár (II.) – Paks 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Haraszti (24., 70.)

Ezzel szemben az élvonalbeli bennmaradásért nagy erőket mozgósító Gyirmót együttese kiesett a Magyar Kupából, miután a másodosztályú Békéscsaba 3-1-re legyőzte őket. A viharsarkiak a második játékrész elején gyors egymásutánjában szerzett két góllal döntötték el a továbbjutást, melyre ugyan még volt válasza az első osztályú ellenfélnek a gyirmóti gólfelelős révén, de a hajrában a házigazda bebiztosította a sikert egy újabb találattal.

Békéscsaba (II.) – Gyirmót 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Ilyés (51.), Gránicz (53.), Hodonicki (90.), ill. Varga B. (68.)

A szerdai nap legelső mérkőzésén két alacsonyabb osztályú csapat egymás elleni rangadóján az NB II-es Győri ETO nagy csatában múlta felül 3-2 arányban a harmadosztályú Nagykanizsát. Az idejekorán hátrányba kerülő Rába-partiak az első félidő hajrájától létszámfölényben játszottak, ennek ellenére a becsülettel küzdő hazaiak még tíz emberrel is visszaszerezték a vezetést, de két hajrábeli találattal a magasabb osztályban szereplő együttes jutott tovább. Az ETO hőse egyértelműen a 19 éves támadó, Farkas Balázs volt, aki csapata mindhárom gólját szerezte.

Nagykanizsa (III.) – Győri ETO (II.) 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Lőrincz (10.), Vlasics (65.), ill. Farkas B. (38., 84., 89. – az elsőt büntetőből)
Kiállítva: Kovalovszki (37.), ill.

MOL Magyar Kupa, a nyolcaddöntők eddigi eredményei és további programja

Szombat:
Cegléd (III.) – Kazincbarcika (III.) 0-1

Kedd:
Újpest – Kisvárda 2-1
Szeged (II.) – MOL Fehérvár 0-3

Szerda:
Nagykanizsa (III.) – Győri ETO (II.) 2-3
Csákvár (II.) – Paks 0-2
Békéscsaba (II.) – Gyirmót 3-1
Kecskemét (II.) – Budapest Honvéd 1-2
20:00 Vasas (II.) – Ferencváros (tv: M4 Sport)